R3 3200G sistem toplama

LeoBarnes

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar, yeni bir PC toplamayı düşünüyorum. Çok güzel parçalar buldum ama bir sıkıntı çıksın istemiyorum. 1 kere toplarım, bir daha toplamam. Darboğaz falan yaşanmaz umarım. Parçaları aşağı bırakıyorum. Herhangi bir sıkıntı çıkarabilecek bir şey varsa yazın. Kasa kaliteli mi, PSU yeterli mi yetersiz mi, anakart ekran kartı falan kasaya sığar sığmaz mı, RAM'ler sorun çıkarır mı, kasanın hava akışı iyi mi, darboğaz olur mu, oyunlarda performans nasıl olur (GTA 5, Fortnite, PUBG, ETS serisi, diğer araba yarış oyunları ve iyi sistem gerektiren oyunlar bilinen oyunlardan oynarım.)? İşi bilen kişiler tamamen analiz ederse sevinirim. ✌🏽(Ek sorunuz varsa sorun.)

FSP Hydro K 500 Serisi 80Plus Bronze 500W Güç Kaynağı
Acer Nitro QG221QBII monitör
HyperX Predator RGB HX432C16PB3A/8 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM
AMD Ryzen 3 3200G İşlemci
MSI Radeon RX 550 4GT LP OC 4 GB GDDR5 128Bit AMD Ekran Kartı (İşlemci ekran kartı görevi görüyormuş aslında ama ben bu ekran kartını da ekledim. Hem görünüş olarak beğendiğim bir parça hem de kaliteli hem de oyunlarda iyi performans verir diye ekledim.)
MSI A320M-A Pro AMD A320 3200MHz DDR4 mATX Anakart
Elba 5507 Cam Panel 4x12cm Kırmızı LED Fan ATX Oyuncu Kasası
500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hali hazırda ekran kartı almışken neden APU bir işlemci kullanıyorsunuz? 100 lira daha ucuz olup çok daha güçlü Ryzen 3 3100 alabilirsiniz. Artan paraya anakartı B450M yaparak ileride işlemcinize overclock yapma imkanınız da olur. M2 desteği de elde etmiş olursunuz. Yani 1 taşla kuş katliamı.

Hali hazırda ekran kartı almışken neden APU bir işlemci kullanıyorsunuz? 100 lira daha ucuz olup çok daha güçlü Ryzen 3 3100 alabilirsiniz. Artan paraya anakartı B450M yaparak ileride işlemcinize overclock yapma imkanınız da olur. M2 desteği de elde etmiş olursunuz. Yani 1 taşla kuş katliamı.
Ben bunu koydum o zaman listeye. Overclocksuz 3.6 GHz, overclocklu 3.9 GHz oluyormuş, 8 çekirdekliymiş. Yeterli olur mu?

Bir de anakartı da senin dediğini koydum. Ayrıca 2933 MHz RAM koyacağım. O zaman listeye (anakart destekliyor) böyle olunca bütün parçalar birbirine uyuyor mu? Darboğaz falan olur mu? Kasa uyumlu mu, hava akışı nasıl olur? Hiçbir sorun çıksın istemiyorum. Bir daha alamayacağım çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bunu koydum o zaman listeye. Overclocksuz 3.6 GHz, overclocklu 3.9 GHz oluyormuş, 8 çekirdekliymiş. Yeterli olur mu?

Bir de anakartı da senin dediğini koydum. Ayrıca 2933 MHz RAM koyacağım. O zaman listeye (anakart destekliyor) böyle olunca bütün parçalar birbirine uyuyor mu? Darboğaz falan olur mu? Kasa uyumlu mu, hava akışı nasıl olur? Hiçbir sorun çıksın istemiyorum. Bir daha alamayacağım çünkü.
Bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı bir sistem toplayabiliriz.

Parçaları aşağı yazıyorum tavsiyelerinizi dikkate aldım ancak ekran kartıyla aramda duygusal bağ var bırakamıyorum.Bu sistem birbiriyle tam uyumlu olur mu?Gerek hava akışı gerek parçaların kasaya sığması,psu'nun gücünün yetip yetmemesi,ya da darboğaz.(Cevaplarsanız sevinirim)

Elba 5507 Cam Panel 4x12cm Kırmızı Led Fan ATX Oyuncu Kasası​

Gıgabyte B450m S2h Amd B450 Socket Am4 Ddr4 3200mhz(o.c.) M.2 Usb 3.1 Anakart

MSI RADEON RX 550 4GT LP OC 4GB GDDR5 128bit AMD Ekran Kartı​

AMD RYZEN 3 3100 3.6GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci​

Apacer Panther EK.08G2Z.GJC 8GB (1x8GB) DDR4 3000Mhz CL16 Gaming (Oyuncu) Ram​

FSP Hydro K 500 Serisi 80PLUS Bronze 500W Güç Kaynağı​

Seagate Barracuda 500GB 3.5" 7200RPM 32MB SATA 3.0 NCQ Sabit Disk ST500DM009​

Acer Nitro QG221Qbii Monitör​

Parçaları aşağı yazıyorum tavsiyelerinizi dikkate aldım ancak ekran kartıyla aramda duygusal bağ var bırakamıyorum. Bu sistem birbiriyle tam uyumlu olur mu? Gerek hava akışı gerek parçaların kasaya sığmazı, PSU'nun gücünün yetip yetmemesi, ya da darboğaz.(Cevaplarsanız sevinirim)

elba 5507 cam panel 4x12cm kırmızı LED fan ATX oyuncu kasası​

Gigabyte B450M S2H AMD B450 socket AM4 DDR4 3200mhz(o.c.) M.2 USB 3.1 anakart.

MSI Radeon RX 550 4GT lp OC 4 GB GDDR5 128Bit AMD ekran kartı​

AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz 18MB önbellek 4 çekirdek AM4 7nm işlemci​

Apacer Panther ek. 08G2Z. GJC 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Gaming (oyuncu) RAM​

FSP Hydro k 500 serisi 80Plus Bronze 500W güç kaynağı​

Seagate Barracuda 500GB 3.5" 7200RPM 32MB SATA 3.0 NCQ sabit disk ST500DM009​

Acer Nitro QG221QBII monitör​

Anakart, işlemci ve RAM gayet uygun. İleride RAM'i 16 GB yapmanız oyun performansınızı çok arttıracaktır. Kasa kozmetik bir şey, yeterli fanı varsa ve hava alabiliyorsa uygundur. Anakart kasaya sığacaktır. Seçtiğiniz harddisk muhtemelen yetmeyecektir, tavsiyem en az 1 TB almanız. 500W bu sistemi rahatlıkla besler. Seçtiğiniz ekran kartı, işlemcinin yanında güçsüz kalıyor, performansınızı fazlasıyla etkileyecektir. Tam performans için en az RX 570 almanızı şiddetle tavsiye ederim. Eğer bütçeniz sınırlıysa monitörü kaldırıp donanım parçalarına yatırım yapmak, bir süre televizyon veya idarelik bir monitör kullanmanız en iyisi olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı