R3 3200G Sistemde "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)" Mavi Ekran Hatası

İşletim sistemi
Windows 10

retrodogukan

Hectopat
Yer
Menteşe
RAM
Xpower Turbine 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
Hi-Level 480 GB Ultra Series SSD
Ekran kartı
Ryzen 3 3200G Vega 8
Anakart
ASrock B450M HDV R4.0
İşlemci
Ryzen 3 3200G
SSD değiştirdim, RAM'leri Memtest ile test ettim. Fiziksel bakmadım. Problem neyde bulamıyorum. Benzer 3 tane daha hata alıyorum onlarda şu:

-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
-UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Ama bunların mavi ekranını yerken mavi ekran donuyordu onların Minidump'ını alamadım. Birisininkini alabildim.

Minidump:

123122-5281-01.rar

Windows'u ve sürücülerü güncelle, format at gibi tavsiyeler vermeyin hepsini çoktan yaptım. Çözülmüyor.

Yeni bir mavi ekran yedim PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)
010123-6328-01.rar

Son düzenleme:
İlk 2 mavi ekranı MTA'da sonuncusunu Windows Sandbox'a girerken aldım. Windows Sandbox'a girmeden önce MTA'da takılmıştım az. BIOS'u 7.40'a güncellerim sıkıntı yok ama ASRock'un sitesinde işlemcimin desteklediği BIOS sürümü henüz daha 4 küsurü geçebilmiş değil. Zarar vermeyecekse elbet yaparım ama pek anlamam bundan. Bahsettiğim üzere bu mavi ekran hatalarını sadece oyunlarda alıyorum. Ya ETS 2 ya Outlast güleceksin belki ama CS 1.6'da bile 1 mavi ekran aldım. Bir tane Wi-Fi driveri kurmuştum ama hangisi hatırlamıyorum. Evdeyken linktekini kurup yine mavi ekran almayı deneyeceğim. Yaklaşık 20:00 gibi eve gelir sonuçları paylaşırım.

BIOS sürümünüzü yükseltmemeniz için bir neden görünmemekte. Sizin işlemciniz için destek kesilmiyor, diğer daha yeni işlemci serileri için destek ekleniyor o BIOS güncellemeleriyle. Yine de güvenmiyorum derseniz 4.90'a çıkabilirsiniz.

Ek olarak Wi-Fi üzerinden mi bağlantı kuruyorsunuz Ethernet mi? Bunun bilgisine göre farklı sürücü atmam gerekebilir, bilginize.

BIOS sürümünüzü yükseltmemeniz için bir neden görünmemekte. Sizin işlemciniz için destek kesilmiyor, diğer daha yeni işlemci serileri için destek ekleniyor o BIOS güncellemeleriyle. Yine de güvenmiyorum derseniz 4.90'a çıkabilirsiniz.

Ek olarak Wi-Fi üzerinden mi bağlantı kuruyorsunuz Ethernet mi? Bunun bilgisine göre farklı sürücü atmam gerekebilir, bilginize.
En başlarda ethernet kablosuyla bağlantı kuruyordum ama kablonun ucu kopmaya başlayınca kablodan vazgeçip adaptör ile bağlantı kurmaya başladım.

En başlarda ethernet kablosuyla bağlantı kuruyordum ama kablonun ucu kopmaya başlayınca kablodan vazgeçip adaptör ile bağlantı kurmaya başladım.

Hatrınızda değilse eve geçince kullandığınız Wi-Fi cihazının marka ve modelini paylaşırsınız, ona göre ek bir sürücü veririm ikisini de kurarsınız.

Hatrınızda değilse eve geçince kullandığınız Wi-Fi cihazının marka ve modelini paylaşırsınız, ona göre ek bir sürücü veririm ikisini de kurarsınız.

HADRON HD734​

@Enes3078 Düşük sistem gereksinimli Swat 4'te yeni bir mavi ekran hatası aldım. Ayrıca Wifi Adaptörün driverını çoktan kurdum. 011123-5890-01.rar

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı