astonishedflyer
Hectopat
Daha fazla
Sistemim görselde görüldüğü gibi. 2 hafta önce temiz kurulum yaparak Windows 11'e geçtim. Bugün itibariyle uzun bir süre 11'e dönmemek üzere 10' a geri döndüm. Sistemde Samsung 860 EVO 250 GB SSD mevcut. Windows 11 güzel gözüken bir işletim sistemi ama en azından benim için aşırı kullanışsız ve performanssız olmaktan öteye geçemedi. Genel arayüz Windows 10'a göre aşırı hantal, eski sürümlerde alışageldiğimiz sürükle bırak gibi çoğu kullanışlı özelliğin bulunmaması bir iş üstünde çalışırken beni epey yordu. Kaynak kullanımı bir hayli fazla, arkada 10'a göre zibilyon tane işlem kendini açıp kapıyor; RAM'i, SSD'yi sömürüyor, sistemi yavaşlatıyor. Oyunlar dahil normal kullanımda dahi düşüşler yiyordum. Sesler takılıyor, 1-2 saniye sonra kendine geliyordu. Oyun performansı olarak gözle görülür tek farkı Valorant ve CS:GO'da yaşadım. Bu iki oyunda yer yer düşüşler yiyordum ve nedense FPS yüksek olmasına rağmen görüntü kasıyormuş gibi gözüküyordu, acayip rahatsız oluyordum. Valorant'ta karşıma adam çıkınca ya da yetenek kullandığımda giren saniyelik droplar beni oyundan fazlasıyla soğuttu. Onun dışında oynadığım RDR2, Tomb Raider, GTA 5 gibi hikayeli oyunlarda 10'a göre bir performans farkı yakalayamadım. Uzun lafın kısası Windows 11'e geçmeyin. Ya da benimkine benzer bir sistem kullanıyorsanız geçmeyin diyeyim. Daha geliştirilmesi gereken bir sürü özellik, yapılması gereken optimizasyonlar var. Açıkçası Microsoft artık zorunlu tutmadığı sürece, sürücü yada kullandığım programlar Windows 10'dan desteğini çekmediği sürece Windows 11'e asla geçmeyeceğim.
Son düzenleyen: Moderatör: