R3 3200G sistemi kapatmamak sorun yaratır mı?

Triumphal

Centipat
Daha fazla  
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bilgisayarımı (4 yıllık) hiç kapatmıyorum. Uyuyacağım vakit açık bırakıyorum uyku moduna giriyor, kapanıyor. Bunun işlemcime veya anakartıma bir sıkıntısı olur mu?
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G Vega Graphics 8 3.6 GHz
Ekran kartı: GTX 1630
Anakart: Gigabyte Technology B450M-H

Uzun süre de sistemdeki donanımların ısınmasından dolayı sıkıntı yaratabilir. Ama soğutmanıza güveniyorsan sorun yok. Ki zaten uyku moduna girip kapanıyormuş. Ben kasamı uzun süre açık bırakıyourm (1 hafta falan) soğutmadan yana hiçbir sorunum yok o yüzden hiçbir sorun olmuyor.

Uzun süre de sistemdeki donanımların ısınmasından dolayı sıkıntı yaratabilir. Ama soğutmanıza güveniyorsan sorun yok. Ki zaten uyku moduna girip kapanıyormuş. Ben kasamı uzun süre açık bırakıyourm (1 hafta falan) soğutmadan yana hiçbir sorunum yok o yüzden hiçbir sorun olmuyor.
Soğutucum var evet, RDR 2 gibi oyunları uzun süreli oynasam bile hafiften ısıntı veriyor sadece. O zaman bir sorun teşkil etmez dediğiniz gibi.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bilgisayarımı (4 yıllık) hiç kapatmıyorum. Uyuyacağım vakit açık bırakıyorum uyku moduna giriyor, kapanıyor. Bunun işlemcime veya anakartıma bir sıkıntısı olur mu?
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G Vega Graphics 8 3.6 GHz.
Ekran kartı: GTX 1630.
Anakart: Gigabyte Technology B450M-H

Sıkıntı olmaz. Ben 3 gün aralıksız sabahaladım arklarla uyumaya giderken bile kapamadım. Çünkü DC'den seste kalma rekoru deniyorduk :D. Hiçbir şey olmamıştı stok fan vardı bir de yani o zamanlar. Yani yükte olmadıktan sonra isterse 1 hafta açık dursun. Maximum fanlar işte ömürlerinden harcarlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı