Model derken PC model ise HP laptop 15-DB1xxx
PC modeline baktım ama RAM'in modelini bulamıyorum.
Bunu bir deneyip ekran görüntüsü atabilir misiniz?
- Başlat menüsüne gidin ve "sistem bilgileri" veya "sistem ayarları" gibi bir seçeneği arayın.
- "Sistem bilgileri" veya benzeri bir seçeneği tıklayın.
- Açılan pencerede, sistem donanımıyla ilgili bilgileri gösteren bir liste göreceksiniz.
- Bu listede, RAM veya bellek bölümüne bakın. Orada mevcut RAM miktarı ve RAM modülünün tipi hakkında bilgi bulacaksınız.
- Model numarası veya hız gibi ayrıntılı bilgileri görmek isterseniz, genellikle RAM'in yanında bir etiket veya seri numarası olabilir.
Senin modeline Crucial maksimum 32 GB olarak belirtmiş, işlemci kısmı da başta dediğim gibi, lehimli.
![]()
HP HP 15-db1xxx (AMD Ryzen and A9 Processors) | SSD & RAM Upgrades | crucial.com
Find compatible upgrades and system info for HP HP 15-db1xxx (AMD Ryzen and A9 Processors). Discover RAM and SSD compatibility, slots, and max capacity.www.crucial.com
Onu bende gördüm de şu andaki PC'nin içindeki Crucial mı anlayamadım. Eğer değilse 8 GB daha almak yerine direkt 2X 16 GB alması gerekir. Ondan emin olamadım.
Ben de dediğinizi anlamadım açıkçası. İçindeki RAM'in Crucial olup olmaması maksimum kapasiteyi değiştirmez. Bu arada RAM bilgisi istiyorsanız arkadaştan CPU-Z fotoğraflarını istemeniz gerekiyor.
Ben de dediğinizi anlamadım açıkçası. İçindeki RAM'in Crucial olup olmaması maksimum kapasiteyi değiştirmez. Bu arada RAM bilgisi istiyorsanız arkadaştan CPU-Z fotoğraflarını istemeniz gerekiyor.
Buyurun hocam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.