R3 3250u laptop nasıl?

Bütçe
300-3800 TL
Bence RAM'i +8 değil de Dual çalışması için +4 yapsan daha fazla performans alırsın oyunlardan. Veya 4 GB'ı satıp 8+8 de yapabilirsin.

Program falan kullanıcaksanız 12 GB RAM daha iyi ama bilgisayarınızın dahili grafik birimi var. Bu birim de VRAM'i RAM'den kullanır. Bu durumlarda Dual RAM 64 Bit yerine 128 bit çalışacağı için neredeyse 2 kata kadar performans sağlar oyunlarda.

Yani şimdi +8 yapacağıma +4 yap diyorsunuz değil mi? Oyunlarda daha iyi performans ve FPS verecekse süper.
Program falan kullanıcaksanız 12 GB RAM daha iyi ama bilgisayarınızın dahili grafik birimi var. Bu birim de VRAM'i RAM'den kullanır. Bu durumlarda Dual RAM 64 Bit yerine 128 bit çalışacağı için neredeyse 2 kata kadar performans sağlar oyunlarda.

Ayrıca RAM önermesi ve 256 GB SSD önerir misiniz? (fiyatı uygun olursa ve link atarsanız sevinirim:))

Ayrıca RAM önermesi ve 256 GB SSD önerir misiniz? (fiyatı uygun olursa ve link atarsanız sevinirim:))

Dostum CPU-Z ile RAM'in tüm özelliklerini atar mısın? Dual olması açısından tüm özelliklerini bilmek şart. Ve M.2 SSD'nin bir sürü çeşidi var laptopunun tam modelini söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

Dostum CPU-Z ile RAM'in tüm özelliklerini atar mısın? Dual olması açısından tüm özelliklerini bilmek şart. Ve M.2 SSD'nin bir sürü çeşidi var laptopunun tam modelini söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

Dümdüz M.2 SSD ve 2400 MHz RAM.

1TB HDD var zaten SSD'ye Windows VE1-2 rekabetçi oyun kurar bırakırsınız.
Dümdüz M.2 SSD ve 2400 MHz RAM.

1TB HDD var zaten SSD'ye Windows VE1-2 rekabetçi oyun kurar bırakırsınız.

@Lord Harkon Ne gülüyorsun dostum? Kötü konuşturma insanı cahil cahil davranmayın.

Son düzenleme:
@Vio cahilliğine nereden başliym bilemedim. Arkadaş RAM frekansını, CL değerini ve en önemlisi markasını bile söylememiş. Dual olayı aynı markanın aynı RAM'lerinde bile sorun olabilirken bu kadar bilgisizce öneride bulunmana gülmekten başka bir şey yapamıyorum kusura bakma. Kötü konuşacaksan konuş zaten yapabileceğin başka bişey yok gibi.

@Vio cahilliğine nereden başliym bilemedim. Arkadaş RAM frekansını, CL değerini ve en önemlisi markasını bile söylememiş. Dual olayı aynı markanın aynı RAM'lerinde bile sorun olabilirken bu kadar bilgisizce öneride bulunmana gülmekten başka bir şey yapamıyorum kusura bakma. Kötü konuşacaksan konuş zaten yapabileceğin başka bir şey yok gibi.

Aynı ürün bende olduğu için olabilir mi :D ve Ryzen 3 3250u serisi azami olarak 2400 MHz RAM desteklemektedir. CL değeri ise değişiyor. Laptopa lehimli olan RAM'ım 18, Corsair RAM'ım 16 CL. Taktıktan sonra lehimli RAM'ım da 16 CL çalışıyor.

SSD:
O laptoplarda genel olarak sodim veya Crucial çipli ram kullanılmış. CPU-Z'den tam atma şansın var mı ne kullanıldığına dair. Soldered olduğu için herhangi bir bilgiye ulaşamadım çok.

Son düzenleme:
SSD:
O laptoplarda genel olarak sodim veya Crucial çipli ram kullanılmış. CPU-Z'den tam atma şansın var mı ne kullanıldığına dair. Soldered olduğu için herhangi bir bilgiye ulaşamadım çok.
Dostum ben daha almadım laptopu ön hazırlık yapıyorum aldığım zaman atarım olmazsa:)
Dostum benim cihazın aynısı. Attığım ürünleri al akar gider cihaz.
Hmm sağol :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı