R3 3250U sistemde HaxBall oynarken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11
Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4GB RAM DDR3
Intel I3-4010 CPU 1.7Ghz
Intel HD Graphics 4400
128GB SSD
RAM
8 GB
Ekran kartı
AMD Radeon Graphics
Anakart
Lenovo
İşlemci
AMD Ryzen 3 3250U
Dostlar merhaba, abim bilgisayarında HaxBall oynarken her zaman mavi ekran hatası alıyoruz. Edge, Chrome ve Firefox tarayıcılarında denedik sonuç aynı. Ekran kartı Driver'ları güncel. Windows, sistem ve Firmware hepsi güncel. Mavi ekran hatası alırken hata kodunu bile göremeden aniden mavi Ekran'dan siyah ekrana geçiyor ve kendini yeniden başlatıyor. Sanırım bu yüzdendir ki minidump dosyaları da oluşmuyor.

Yazın başında monitör ve ekran değişimi yapmak için Lenovo'ya göndermiştik. Çok değerli MediaMarkt nedeniyle anca yazın sonunda alabildik. Bununla ilgisi olabilir mi?

Hocam yazdığım gibi minidump dosyası bir türlü oluşmuyor. Mavi ekran hatası alıyorum ama ekranda bile kalmıyor doğru düzgün.

Notmyfault ile dmp almayı başardım.

Son düzenleme:

Sen hallet @Vınnnn ben dump'u çıkarttırmayı becerdim gerisi sende 😉

Rehberi uygula.

Chipset güncelle.

Tüm Realtek sürücülerini güncelle.

Diskine HD Tune ile quick scan kapalı bir şekilde error scan ve bad sector testi yap.

Başkada bir şey yok gibi.

Test sonuçlarını paylaş. Devam eder ise bildir. Bir daha bakayım.

Rehberi uygula.

Chipset güncelle.

Diskine HD Tune ile quick scan kapalı bir şekilde error scan ve bad sector testi yap.

Chipset ve Realtek'i Windows Update üzerinden güncellemiştim. Sabah denerim teşekkürler.

Rehberi uygula.

Chipset güncelle.

Hocam merhabalar, chipset ve Realtek'i Windows Update üzerinden güncelledim, attığınız rehberi uyguladım HD Tune ile error scan yaptım, temiz çıktı. Ama sorun hala devam ediyor.
Error scan ile bad sector demişsiniz ama bad sector testini bulamadım benchmark olan mı?
Ayrıca mavi ekran yememe rağmen dump dosyası çıkmıyor maalesef.

Chipset ve Realtek'i Windows Update üzerinden güncellemiştim. Sabah denerim teşekkürler.

Hocam merhaba, chipset ve Realtek'i Windows Update üzerinden güncelledim, attığınız rehberi uyguladım HD Tune ile error scan yaptım, temiz çıktı. Ama sorun hala devam ediyor.
Error scan ile bad sector demişsiniz ama bad sector testini bulamadım benchmark olan mı?
Ayrıca mavi ekran yememe rağmen dump dosyası çıkmıyor maalesef.

Disk kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Chkdsk /f /r komudu ile yapıyorsun. Bad sector taraması yapıp onaracak.

Disk kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Chkdsk /f /r komudu ile yapıyorsun. Bad sector taraması yapıp onaracak.
Hocam merhabalar, hala daha mavi ekran almaya devam ediyoruz maalesef. Parça değişimleriyle bir ilgisi olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı