R3 3300X & RTX3060 sistemde underclock darboğazı azaltır mı?

553501

Decapat
Makaleler
3
Ryzen 3 3300X + RTX3060 sistemim var.
İşlemcimi 4.2GHz overclock yapmama rağmen darboğazda pek ilerleme göremedim.
Ekran kartımı underclocklasam darboğaz azalır mı?

Diğer ayarlar ne oluyor tam?
İşlemcinin PPT, EDC ve TDC ayarlarını; boost süresini ve throttle limitini ayarlıyor. Otomatikte durması daha iyi şimdilik, zaten genelde ayarlamayı beceriyor.

"MAX CPU Boost Clock Override" ayarını 100MHz yaparak başlayabilirsiniz. İlk etapta diğerleri otomatikte kalabilir diye düşünüyorum.
Oyun oynarken 4300Mhz hiç olmuyor onu farkettim.

+200Mhz yaptım yani şimdi 4.5Ghz'a overclocklayabilir miyim?

Son düzenleme:
Oyun oynarken 4300Mhz hiç olmuyor onu farkettim.

+200Mhz yaptım yani şimdi 4.5Ghz'a overclocklayabilir miyim?
Doğru şartlar sağlanırsa evet, ihtiyaç olduğunda çekirdekleden birini veya ikisini 4.5GHz'ye boostlaması gerek. "Presicion Boost Override Scalar" ayarını arttırmayı deneyebilirsiniz. Soğutucunuz ve sıcaklıklar nedir bu arada?

Onu kaç yapmam gerek ve ne işe yarar?

Onu kaç yapmam gerek ve ne işe yarar?
Arttırırsanız boost süresini uzatır, 1X ila 10X arasında olması lazım anakarttan anakarta değişmiyorsa. Ara değerlerle pek uğraşmadan 10X yapıyorum genelde denemelerimde.

Arttırırsanız boost süresini uzatır, 1X ila 10X arasında olması lazım anakarttan anakarta değişmiyorsa. Ara değerlerle pek uğraşmadan 10X yapıyorum genelde denemelerimde.
Anladım hocam. Ama şuan kafama takılan şey şu:
İşlemcim bu ayarlar kapalıyken 4.3Ghzden öte oc olmuyordu. +200Mhz yapınca yapabilir miyim? Hep mavi ekran veriyor diğer türlü

Anladım hocam. Ama şu an kafama takılan şey şu:
İşlemcim bu ayarlar kapalıyken 4.3Ghzden öte oc olmuyordu. +200Mhz yapınca yapabilir miyim? Hep mavi ekran veriyor diğer türlü
Otomatik ayarladığı için hataya sebep olmaz, fakat bir problem olursa da frekans düşük kalır. Sallıyorum, 4.5GHz'ye çıkmaz ama 4.3GHz'de kalır. Bu değerler değişebilir tabii ki.

Sabah denerim artık. Scalar değerini arttırıp bakacam.
Gerçi böyle atıp tutuyorum ama, Zen 2 deneyimim sıfır denecek kadar az. Yine de Zen 2 ve Zen 3 Presicion Boost 2 desteklediği için çok farkları olacağını sanmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…