R3 3300X Sistem Donma Sorunu

Mergene

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba:
Yeni bir sistem kurdum. R3 3300X, MSI X570 Carbon, Adata D80 2x8GB 3000 MHz, XPG SX8200 PRO NVMe. Güç kaynağım xilence 800 Watt Gaming 80+ Bronze. MSI RX580 armour 8 GB OC.
Montajı yaptım, BIOS'tan RAM'leri profil 1 3000MHz aldım. UEFI bellekten Windows 10 kurdum. Win açıldı. Güncellemeler yaptım. Birkaç program, Chrome vs. indirdim. 10 dakika sonra takıldı. Anakart ve CPU fan son hıza cıktı. Ekran kartı fan durdu. 2 dk kadar bekledim düzelmedi. Tekrar başlatınca görüntü gelmedi. PSU'dan kapattım.
İşim olduğu için tekrar başlatmadım. Gece yarısı tekrar bakma imkanım olacaktır. Bu neden kaynaklanmış olabilir?
Sorun çözüldü. Sıkıntı ram lerdeymiş. Ramler değişince düzeldi.

Son düzenleme:
Başka marka ram mi aldınız

Başka marka ram mi aldınız

Ben uyumluluk listesinden bakarak internetten sipariş vermiştim. Ancak gelen RAM'lerde bir A harfi fazla olunca uyumsuzluk yaratmıstı. Bende doğru aldığımı bildigim için kontrol etmedim. Tecrube oldu. Ayrıca RAM'in biriside arızalı cıktı. Tek tek denerken biri mavi ekran verdi sürekli. Hi level marka 2x8GB 2400MHz olan RAM'leri taktık. Sorunsuz çalıştı. Hatta 3000MHz'e cıkardım RAM'leri.
Şu an gayet güzel ve sorunsuz çalışmaktadır.

Yani RAM'lerden birini yanlış mı almışsiniz? Sorunu çözdüğünuze sevindim. İşlemciden memnun musunuz.

Yani RAM'lerden birini yanlış mı almışsiniz? Sorunu çözdüğünuze sevindim. İşlemciden memnun musunuz.
Bundan önce Fx8 am3+ sistemim vardı. 10 sene kadar bir zaman önce kurduğumda aynı hisler şimdide oldu. Fakat sebebini bilmiyorum belki 1000TL verip, hatta banka kampanyasına katılıp 100TL puan kazanarak almak bana cazip geldi. Aldım.
Bu işlemciyi çok fazla inceledim. Yurtiçi ve yurtdışı karşılatırmalarını. Hatta burada bile R3 alıp X570 e takmanın anlamını soranlar olmustu. İleriki zamanlarda işlemci ve ekran kartını çok üst seviyeye çıkartma planlarım var. İnş olur.
Ben işlemciyi bios tan 4.00 hz ye çıkarttım. stok sogutucu ile kullanıyorum. Boşta 40 derece. Oyunlarda 50-55 arası. 5 gündür kullanıyorum. Şuan için memnunum. İlerleyen günlerde de umarım pişman olmam.
Ram ler dual channel dı. İkiside aynı kodlu remler. Uyumlu olan 16 ile bitiyor. Bendekiler 16A dı. İntel X299 uyumluluk ramleri imiş.
Hayatta herşey tecrübe

İşlemciyi hangi soğutucuyla kullanıyorsunuz sıcaklık değerleriniz nasıl?

Stok soğutucu ile kullanıyorum. Şu ana kadar 60C hiç görmedim. Hareketsiz beklerken 38-40C arası. Tarayıcı ile internette gezerken 40-45C arası, oyunlarda 55-60C arası.
Anakarttaki LED aydınlatmayı CPU sıcaklığına göre 61-70C aralığını mavi olarak ayarladım. Hiç mavi görmedim.

Bendede var stok soğutuculu aynı işlemci sıcaklık uçuyor boşta anlık 70 lerin üstüne çıkıyor oyunda 80 lerin üsyüne cıkıyor annamaıım nedir sorun servise yolladım demeeki stok fanlık bir sorın değil

Şuanki durum. Fan çokta kötü değil. Ben 4 Mhz cıkardım.
Güzel bir soğutucu alınca 4,3 Mhz yada yukarısını denerim.

Hocam sana zahmet boşta ve yükte 1 2 tane foto atarmısın servise yollıyacağım çünkü servis bu değerler normal olabiliyor dedi anormal oldugunu görsünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…