R3 4100 - RX 6500 XT sisteme yukseltme onerisi

singleman

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm, ben çok PC'den anlamam ama PC'yi biraz daha iyi hale getirmek istiyorum o yüzden Zotac GeForce RTX 4060 Twin Edge 8 GB olan ekran kartı i5 12400F ve B560 m Pro-e almak istiyorum. Sizin tavsiyeniz neler almalıyım veya önerdikleriniz var mı?
Şu anki sistem
RX 6500 XT
Ryzen 3 4100
A320M Pro
Game Booster kasa GB G3309b
16 GB Single kit XPG

Öncelikle selamünaleyküm, ben çok PC'den anlamam ama PC'yi biraz daha iyi hale getirmek istiyorum o yüzden Zotac GeForce RTX 4060 Twin Edge 8 GB olan ekran kartı i5 12400F ve B560 m Pro-e almak istiyorum. Sizin tavsiyeniz neler almalıyım veya önerdikleriniz var mı?
Şu anki sistem
RX 6500 XT
Ryzen 3 4100
A320M Pro
Game Booster kasa GB G3309b
16 GB Single kit XPG
12400f ten ziyade ryzen 5 5600 veya butceniz varsa 5700x3d alabilirsiniz hocam. Anakart degismenize gerek kalmaz en azindan bir sure daha idare eder. 12400f ten daha iyi performans alirsiniz hemde.

Hocam NVIDIA ve AMD aynı anda çalışabilir değil mi ben çok anlamıyorum ama.

Bir de yeni oyunları açsın düşük ayar olur fark etmez kcd 2 gibi.

Intel ve NVIDIA'ya gore daha iyi olacagi kesin 😃

Hocam NVIDIA ve AMD aynı anda çalışabilir değil mi ben çok anlamıyorum ama

Bir de yeni oyunları açsın düşük ayar olur fark etmez kcd 2 gibi

Açar hocam sorun olmaz. Bu arada sadece oyun oynayacaksanız 13kya 4060 yerine 7600 XT alabilirsiniz.

12400f ten ziyade ryzen 5 5600 veya butceniz varsa 5700x3d alabilirsiniz hocam. Anakart degismenize gerek kalmaz en azindan bir sure daha idare eder. 12400f ten daha iyi performans alirsiniz hemde.

Intel ve NVIDIA'ya gore daha iyi olacagi kesin 😃
Hocam ekran kartı derinliği falan neye göre bakıyoruz cahil gibi hissediyorum😃
Anakartla alakası yok mu ekran kartının büyüklüğü kasa ile mi alakalı

Açar hocam sorun olmaz. Bu arada sadece oyun oynayacaksanız 13kya 4060 yerine 7600 XT alabilirsiniz.
Sağolun hocam teşekkür ederim

Hocam ekran kartı derinliği falan neye göre bakıyoruz cahil gibi hissediyorum😃
Anakartla alakası yok mu ekran kartının büyüklüğü kasa ile mi alakalı.

Kasa ile alakali hocam. Teorik olarak 4090'i mesela Pentium soket anakartlara bile takabilirsiniz. Ne kadar performans alirsiniz tabii orasini bilemem 4090 GT750 falan olabilir 😅.

Kasa ile alakali hocam. Teorik olarak 4090'i mesela Pentium anakartlara bile takabilirsiniz. Ne kadar performans alirsiniz tabii orasini bilemem 4090 GT750 falan olabilir 😅.
Hocam sağolun vallahi kafaya takıyorum bakıyorum bakıyorum hiç bir ekran kartının büyüklüğü uymuyor anakartta demekki dediğiniz gibi kasa ile ilgili, teşekkür ederim yeniden

Hocam sağolun vallahi kafaya takıyorum bakıyorum bakıyorum hiç bir ekran kartının büyüklüğü uymuyor anakartta demekki dediğiniz gibi kasa ile ilgili, teşekkür ederim yeniden
Mesela ben anakarta 2. Rami takamıyorum ekran kartından dolayı sığmıyor 2 sene önce 8 GB bir ram daha almıştım yanmıştı maalesef

Hocam sağ olun vallahi kafaya takıyorum bakıyorum bakıyorum hiçbir ekran kartının büyüklüğü uymuyor anakartta demek ki dediğiniz gibi kasa ile ilgili, teşekkür ederim yeniden

Mesela ben anakarta 2. RAM'i takamıyorum ekran kartından dolayı sığmıyor 2 sene önce 8 GB bir RAM daha almıştım yanmıştı maalesef

Hocam ekran kartından dolayı nasıl RAM sığmıyor mümkün değil ki

Hocam ekran kartından dolayı nasıl RAM sığmıyor mümkün değil ki

İlk slot rahatça oluyor ancak diğer slota tam olarak oturmamıştı hocam ne yaparsak yapalım sığmadı yani

İlk slot rahatça oluyor ancak diğer slota tam olarak oturmamıştı hocam ne yaparsak yapalım sığmadı yani.

Sanırım 2. slota takmak için önce ekran kartını sökmek lazım çünkü slotun altındaki kapak açılmıyor ekran kartı takılıyken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı