R3 4300GE sistemde oyunlarda aniden drop girmeye başladı

Arel1

Hectopat
Ryzen 3 4300GE.
16 GB 3200 MHz RAM.
Ekran kartı paylaşımlı.
BIOSTAR B550MH.

İlk defa oldu bugün. LoL'de 130-180 arası bir FPS alıyorum normalde ama bir maça girdim ve neredeyse 10 kere FPS 4'lere kadar düştü. 2-3 saniye sonra düzeliyor ama hiç böyle olmuyordu.
En son Radeon Software'a giremiyorum diye DDU ile sürücüleri kaldırıp manuel kurmuştum yenisini. Uzun zamandır giremiyorum gerçi Software'a.
Bunun sebebi ne olabilir? İlk defa böyle bir sorunla karşılaştım.
( Oyunun dışında bazen de masaüstünde gezerken oluyordu takılmalar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun çözüldüğüne sevindim, nasıl giremiyorsunuz biraz daha açar mısınız?
Şöyle söyleyeyim, sağ altta gizli simgeleri göstere tıklıyorum. Radeon Software logosu var. Sağ tıklayıp aç diyorum, hiç bir tepki vermiyor. Yine gizli simgeleri göstere bastığımda kayboluyor bu sefer Radeon Software resmi. Masaüstüne sağ tıklayıp Radeon Software'a giremeye çalışıyorum, yine bir tepki vermiyor.
Bugün yeni driver'ı kurduğumda bir açayım dedim, tam açılıyordu, siyah pencereli bir ekran gelip hemen gitti. Yaklaşık 1 yıldır giremiyorum, niye böyle oluyor anlamadım.

Şöyle söyleyeyim, sağ altta gizli simgeleri göstere tıklıyorum. Radeon Software logosu var. Sağ tıklayıp aç diyorum, hiçbir tepki vermiyor. Yine gizli simgeleri göstere bastığımda kayboluyor bu sefer Radeon Software resmi. Masaüstüne sağ tıklayıp Radeon Software'a giremeye çalışıyorum, yine bir tepki vermiyor.
Bugün yeni Driver'ı kurduğumda bir açayım dedim, tam açılıyordu, siyah pencereli bir ekran gelip hemen gitti. Yaklaşık 1 yıldır giremiyorum, niye böyle oluyor anlamadım.

Birden fazla sebebi var açılmamasının. Chipsetiniz güncel mi? DDU ile yeni kaldırdık sürücülerini ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Bilgisayarda başka bir ekran kartı var mı? Görev Yöneticisi'nden AMD Software ile alakalı tüm EXE'leri kapatın sonrasında tekrar açmayı deneyin.

Birden fazla sebebi var açılmamasının. Chipsetiniz güncel mi? DDU ile yeni kaldırdık sürücülerini ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Bilgisayarda başka bir ekran kartı var mı? Görev Yöneticisi'nden AMD Software ile alakalı tüm EXE'leri kapatın sonrasında tekrar açmayı deneyin.
Hocam başka bir ekran kartı yoktur sistemde. İşlemcinin dahili gpu'sunu kullanıyorum. Ben bir çok kez DDU ile ekran kartı driver'ını silip açmaya çalıştım ama olmadı.
Çipset nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum hocam, 3 sene önce almıştım sistemi, forumdakilerle konuşarak sistemin kurulumu yapılmıştı. Yaptık veya yapmadık diye hiç hatırlamıyorum.

Şuanda pc'nin yanında değilim ama görev yöneticisinden kapatıp girmeyi deneyeceğim.

@GFYT
Hocam biraz uzun zaman geçti aradan, denemeyi unuttum.
Amd yazan tüm herşeyi kapattım görev yöneticisinden ama yine açılmadı.

@GFYT
Hocam merhaba, driver'ı kaldırıp eski sürümlerden kurmuştuk hatırlarsanız en son. Bugün oyun oynarken yine drop girdi. 3-4 Sanşye boyunca 5 FPS'e düştü oyun. Ne yapabiliriz hocam buna?

Yardımcı olabilecek kimse yokmu. Biraz önce LoL' de bir maç attım, 10-15 defa 5-6 saniye boyunca FPS 5'lere kadar indi. İşlemci 60 dereceyi geçmiyor fakat anakartın TMPIN0'ı 82 dereceyi gördü.
Kasad da 3 tane ön egzoz, 1 tane arka egzoz ve birde kule tipi soğutucu var. Bugün hava çok sıcaktı, acaba anakart ısındı diye mi FPS düştü?

@Marix hocam rica etsem konuya bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı