Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler. Çok uzun zamandır MacBook kullanıcısıyım ve Windows gerçekten hayatımdan çıkmış durumdaydı. Geçen sene mining için Windows üzerinden bir sistem kurdum ve işlemci seçimi olarak AMD Ryzen 3 4300GE tercih ettim. Yaptığım araştırmalar sonucunda mining yaparken bir yandan bilgisayarı kullanabileceğim bir işlemciydi. Kendim daha çok Visual mapping işi ile ilgilendiğim için ileriye dönük olarak 3090 tercih ettim. Fakat şu an birkaç sorunla karşılaşıyorum.
Öncelikle detaylı olarak sistemim şöyle;
Windows 10 İşletim sistemi
MSI B450 Gaming Pro Max anakart.
Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200MHz RAM.
Samsung EVO 250 GB SSD.
Yanında MSI suprimx RTX 3090 bulunmakta.
Ekran kartını halen anakart üzerinde denemedim Riser üzerinden bağlı. Son 1 haftadır mining için kullanmayıp kendi amaçlarım doğrultusunda bir şeyler için kullanıyorum fakat bazen video izlerken mavi ekran geliyor ve yine buradan öğrendiğim kadarı ile windump dosyasına baktığımda ekran kartı hatası görüyorum. Sonrasında CS:GO indirip oyun oynamayı denedim fakat oyun ekranında donmalar ve bazen oyunun içinde iken direkt oyunun kapanması gibi durumlar yaşandı. Yakında 3090'dan birisini satıp bu sistemi işime yarayacak bir biçimde değiştirmek istiyorum bu sıkıntılar olmadan. Çünkü canlı sahne performanslarımda bu ekran kartını kullanmak istiyorum. Mac'den dolayı kasa toplamaya ve sistemlere çok uzak kaldım diyebilirim :/ sanırım şu anki sistemimde birbirine uyumsuz parçalar bulunmakta. Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Hepinize iyi forumlar ve iyi günler.
Öncelikle detaylı olarak sistemim şöyle;
Windows 10 İşletim sistemi
MSI B450 Gaming Pro Max anakart.
Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200MHz RAM.
Samsung EVO 250 GB SSD.
Yanında MSI suprimx RTX 3090 bulunmakta.
Ekran kartını halen anakart üzerinde denemedim Riser üzerinden bağlı. Son 1 haftadır mining için kullanmayıp kendi amaçlarım doğrultusunda bir şeyler için kullanıyorum fakat bazen video izlerken mavi ekran geliyor ve yine buradan öğrendiğim kadarı ile windump dosyasına baktığımda ekran kartı hatası görüyorum. Sonrasında CS:GO indirip oyun oynamayı denedim fakat oyun ekranında donmalar ve bazen oyunun içinde iken direkt oyunun kapanması gibi durumlar yaşandı. Yakında 3090'dan birisini satıp bu sistemi işime yarayacak bir biçimde değiştirmek istiyorum bu sıkıntılar olmadan. Çünkü canlı sahne performanslarımda bu ekran kartını kullanmak istiyorum. Mac'den dolayı kasa toplamaya ve sistemlere çok uzak kaldım diyebilirim :/ sanırım şu anki sistemimde birbirine uyumsuz parçalar bulunmakta. Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Hepinize iyi forumlar ve iyi günler.