R5 1400 GT 1030 vs. R3 1200 RX 560

GrkmmLee

Decapat
Konu başlıktaki gibi güçlü bir işlemci olsun diyorum ancak bütçem bu ikiliye uyuyor. Geleceğe yönelik bir sistem yapmak istiyorum, sizce hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
R3 1200 RX 560 ı gayet güzel besleyebilecek bir işlemci ayrıca zaten AM4 soket kullanacağın için ilerde işlemcini de farklı bir anakart almadan yükseltebilirsin. RX 560 alman ise oyunlar için çok daha iyi olacaktır o yüzden 2.si yani R3 1200 RX 560.

Tek çekirdek performanslarında Ryzen 5 1400, Ryzen 3 1200 arasında çok fark yok diye tahmin ediyorum. Çok çekirdek olarak Ryzen 5 1400 önde götürüyordur. GT 1030 sıfır alınacak bir kart değil. İşlemci, anakart, ekran kartı için tam bütçeni belirtir misin?

Daha sonra upgrade yaparım derseniz
Ryzen 5 2400g apu kurun b450 anakart alın
Yanına 2x8 3000mhz ram
Ama RX 560 da fena kart değil
Dx12 olunca kulahlari değişir 1050ti ile

eyer bu sistemi alırsam bir süre yapmam yapacağım ilk değişiklik işlemciyi değiştirmek olur onuda büyük ihtimal rayzen 2 alırım sonrasında ekran kartı olarak GTX 2000 serisinden almayı düşünüyorum gönderdiğim sisteme bir öneriniz varmı yada yapmış olduğum bir hata varmı ?

dediğinde haklısın freesync gözümden kaçmış mönitörü değiştireceğim PSU olarak da haklısın ancak bütçemi aşmak istemiyorum PSU zaten hep aklımda onuda aldıkdan sonra en kısa zamanda değiştiriceğime emin olabilirsin şimdilik bütçeme uygun olsun diye uğraşıyorum
peki arkadaşlar Aerocool Cruisestar Advance 500W 80+ Bronze Kırmızı Lef Fan Kart Okuyuculu/USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bu kasa işimi görürmü yoksa PSU olmayan bir kasamı almalıyım ?
dediğinde haklısın freesync gözümden kaçmış mönitörü değiştireceğim PSU olarak da haklısın ancak bütçemi aşmak istemiyorum PSU zaten hep aklımda onuda aldıkdan sonra en kısa zamanda değiştiriceğime emin olabilirsin şimdilik bütçeme uygun olsun diye uğraşıyorum
peki arkadaşlar Aerocool Cruisestar Advance 500W 80+ Bronze Kırmızı Lef Fan Kart Okuyuculu/USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bu kasa işimi görürmü yoksa PSU olmayan bir kasamı almalıyım ?
yokmu cevap verecek ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı