R5 1400 GTX 1660 Super Düşük GPU kullanımı

Cankaplan

Decapat
Öncelikle merhabalar R5 1400 stock 3.2 GHz sahibim İnternet'te GTX 1660 Ti ile benhmarklarına bakınca yüzde 90'dı genellikle çok düşmüyordu. Ben de 1900 TL'ye indirmde GTX 1660 Super Gaming Gigabyte aldım. En kötü GTX 1650 Super performansı alabilirdim diye düşünüyordum. Ama sanırım fena çuvalladım. Önceki ekran kartım RX 460 ve evet neredeyse aynı FPS'leri alıyordum ve GTX 1660 Super ara sıra fazla FPS alsa bile ani droplar ile bunu hemen ödetiyordu.

İşin özü işlemcim zor oyunlarda en fazla yüzde 85 kullanım oranına sahip, ekran kartım ise oyundan oyuna değişmek üzere 35 40 50. cidden kafayı yemek üzereyim, son çare foruma yazmaya karar verdim. İşin garip tarafı RX 570 sahip arkadaşım benden daha daha fazla FPS alıyordu. Darboğaz demek istiyorum bu da olamaz R5 1400 RX 580 besliyecek gücünde olamaz mıydı? Besle de RX 570 sahip arkadaşımdan daha fazla FPS alırım. Cidden sorularıma cevap verecek biri olması beni çok mutlu edecek.

Sisteminin geri kalanı nasıl, mesela RAM'ler. Ryzen 1400 4/4 bir işlemci ve 1660S için çok da kötü bir işlemci değil. Darboğaz olacak oyunlar olacaktır, normal ancak bu kadar düşük performans emin değilim. RTX 2060 ile böyle bir ikili oluşturuyor 1400, 1660 Super ile o kadar düşeceğini sanmıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sistemim;
R51400 3.2 Bu arada 4/8 bir işlemci
Corsair Vengeance 2400 oc tek slot 16gb
Gtx 1660 super gaming gigabyte
600w dark psu
a320 mk

Cidden bulamıyorum yardıma ihtiyacım var.Nvdia denetim masasında kullanım oranını benchmarklara benzeyecek şekilde yapmamın imkanı varmı?
2k dsr kullandığımda bile tam kullanım görmemem normal dışı değilmi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı