R5 1500X ve GTX 1050 Ti sistem aniden kapanıyor

burak414141

Hectopat
Öncelikle merhaba, 2019'un 5. ayında bilgisayarımın PSU'nun fanından ses gelmeye başladı, ben de bunu pek önemsemedim fakat daha sonra PC kendi kendine kapanmaya başladı. Bu kapanmalar bazen mavi ekran olarak, bazen ekranın donup "tırrrrr" diye ses çıkması şeklinde oluyordu. Bu aralar bu bayağı bir sık olmaya başladı artık günde 5 kere falan bu şekilde kapanıyor (PSU'nun markası yüksek ihtimalle Everest, kasanın içinde verilenlerden 600Watt olması gerekiyor, yanlış hatırlamıyorsam)
Yardımcı olursanız sevinirim
Olay görüntüleyicisi bu şekilde:

Sistem özelliklerim ise bu şekilde:

İşlemci ile alakalı değil olay kimliğine göre ya elektrik kesintisi ya da PSU ile ilgili ya da kablolamada sıkıntı bulunuyor

PSU ya da ekran karti kaynakli oldugunu duşunuyorum. Dediklerinize gore PSU'dan ses gelmesi PSU ihtimalini arttiriyor. OCCT'den PSU testi acip minimum 10 dakika açik tutun testi. Test esnasinda ayni şeyleri yaşarsaniz PSU'yu değiştirmeniz gerek.

Dediğim gibi sıkıntı elektriksel gibi PSU'yu arkadaşın önerdiği şekilde test edin sıkıntı olmazsa kabloların temassızlık yapmadığından emin olun derim

Dediğiniz testi yaptım fakat herhangi bir kapanma ya da donma olayı olmadı sanırım kablolamda bir sıkıntı var PC'yi gecen sene Vatan'dan toplattıydım en yakın zamanda götürsem iyi olacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…