R5 1500X ve GTX 1050 Ti sistem Upgrade

Benim için değil, genel anlamda hala kapanmadı. Bunun tartışmasını yapacak değilim seninle. Gerçekler ortada, hala i5 7500 + GTX 1060 ikilisiyle Battlefield 1 64 kişilik Online sunucular da dahil olmak üzere piyasadaki birçok oyunu rahatlıkla oynayıp darboğaz yemiyorsam bahsi geçen devir kapanmamıştır ki istediğin test videosunu da açıp YouTube üzerinden inceleyebilirsin. 4C/4T devrinin kapanmasına az bir süre (maksimum 2 veya 3 yıl) kaldığı da gerçek, bunu inkar etmiyorum, ancak 4C/8T'ler daha uzun süre dayanacaktır. O milletin bakış açısı da beni ilgilendirmiyor, nesnel gerçeklikle bağdaşan reel ve objektif testlerle kullanıcı deneyimlerine bakarım ben, fazla lafa da gerek yok.
Eğer anlık takılma-stutter yaşamıyorsan ne mutlu sana. Intelin 4C/4T'leri güzel cpulardır. Kolay darboğaz yapmazlar ancak ben şahsen 6C/12T tadını 1 kere aldıktan sonra asla geri dönemem. Arkada browserda 10 tab açık, oyun açık ve kayıt alabiliyorum. Bu 4C zamanında bir lüks iken şimdi normal hale geldi. Yani teknoloji bir adım daha ileri gitti benim için.

Eğer anlık takılma-stutter yaşamıyorsan ne mutlu sana. Intelin 4C/4T'leri güzel cpulardır. Kolay darboğaz yapmazlar ancak ben şahsen 6C/12T tadını 1 kere aldıktan sonra asla geri dönemem. Arkada browserda 10 tab açık, oyun açık ve kayıt alabiliyorum. Bu 4C zamanında bir lüks iken şimdi normal hale geldi. Yani teknoloji bir adım daha ileri gitti benim için.

Özellikle işlemci ağırlıklı BF1 Online ve diğer birçok offline hikaye tabanlı oyunlarda herhangi bir şekilde anlık takılma-stutter gibi bir problemim hiç olmadı ve hala da yok, tabi arka planda hiçbir şey açık değil. (Nvidia Shadow-Play açık olduğu zaman bir problem olmuyor). Bu arada artık devir yavaştan çok çekirdeğe doğru kayıyor zaten bunun farkındayım, çok sürmez zaten en az 2 sene sonra 12 thread veya 16 thread bir işlemciye geçerim ben de 🙂. Şu anlık 12 thread bir CPU benim için lüks bir konumda.

Son düzenleme:
Özellikle işlemci ağırlıklı BF1 Online ve diğer birçok offline hikaye tabanlı oyunlarda herhangi bir şekilde anlık takılma-stutter gibi bir problemim hiç olmadı ve hala da yok, tabi arka planda hiçbir şey açık değil. (Nvidia Shadow-Play açık olduğu zaman bir problem olmuyor). Bu arada artık devir yavaştan çok çekirdeğe doğru kayıyor zaten bunun farkındayım, çok sürmez zaten en az 2 sene sonra 12 thread veya 16 thread bir işlemciye geçerim ben de 🙂. Şu anlık 12 thread bir CPU benim için lüks bir konumda.
[/QUOTE kesinlikle katılıyorum zaten o zaman 8/16 12/24 16/32 standart bir hale gelecektir

@Spartacus 58, ne demeye çalışıyorsunuz? İşinize gelmeyen bir husus var galiba önceki gönderdiğim mesajda, diğer arkadaşla aramızda geçen konuşmaya salça olmazsanız sevinirim. Ayrıca o zamanki standartları sizin gibi adamlar belirlemeyeceği gibi, nesnel ve objektif yapılan testlere göre ihtiyacıma göre en uygun işlemciyi tercih ederim ben. Şu an bile 4C/4T hala yeterli ise 2 yıl sonra 6C/12T'nin rahat rahat yeterli geleceğini inanıyorum.

@Spartacus 58, ne demeye çalışıyorsunuz? İşinize gelmeyen bir husus var galiba önceki gönderdiğim mesajda, diğer arkadaşla aramızda geçen konuşmaya salça olmazsanız sevinirim. Ayrıca o zamanki standartları sizin gibi adamlar belirlemeyeceği gibi, nesnel ve objektif yapılan testlere göre ihtiyacıma göre en uygun işlemciyi tercih ederim ben. Şu an bile 4C/4T hala yeterli ise 2 yıl sonra 6C/12T hala yeterli bir konumda olacak.
dostum zoruna giden sözlerim olduysa kusura bakma burası bir grup herkes fikrini belirtiyor ben de fikrimi belirttim 4/8 çöp olucaktır zamanında 2/4 lerinde oldugu gibi ;)

dostum zoruna giden sözlerim olduysa kusura bakma burası bir grup herkes fikrini belirtiyor ben de fikrimi belirttim 4/8 çöp olucaktır zamanında 2/4 lerinde oldugu gibi ;)

Fikrinizi belirtmenizde herhangi bir sıkıntı yok, tabi ki burası insanların fikir ve düşüncelerini çok rahatlıkla dile getirebileceği sosyal bir platform, bir sorun yok burada. Geleceği çok net gören bir arkadaşa benziyorsunuz herhalde. 2 yıl sonra 12 Threads'lik R5 3600 çöp olursa, sizi unutmayacağım, hatta alıntılayacağım o sözlerinizi 😀. Çok tehlikeli sulardasınız, söyleyim.

Fikrinizi belirtmenizde herhangi bir sıkıntı yok, tabi ki burası insanların fikir ve düşüncelerini çok rahatlıkla dile getirebileceği sosyal bir platform, bir sorun yok burada. Geleceği çok net gören bir arkadaşa benziyorsunuz herhalde. 2 yıl sonra 12 Threads'lik R5 3600 çöp olursa, sizi unutmayacağım, hatta alıntılayacağım o sözlerinizi 😀. Çok tehlikeli sulardasınız, söyleyim.
dostum 6/12 hali hazırda kullanılıyor zaten teknoloji cok gelişiyor bu sadece bir öngörü çok geçmeden insanlar bir üst kademeye çıkabilir o yüzden fikrimi öngörüşümü belirttim elbette 6 12 lerde çöp olucaktır zamanı gelince teknolojiye yetişmek gerçekten zor

dostum 6/12 hali hazırda kullanılıyor zaten teknoloji cok gelişiyor bu sadece bir öngörü çok geçmeden insanlar bir üst kademeye çıkabilir o yüzden fikrimi öngörüşümü belirttim elbette 6 12 lerde çöp olucaktır zamanı gelince teknolojiye yetişmek gerçekten zor

6/12 kullanılıyor şu an ama, 6/6'lar gibi 2 yıl gibi bir kısa süre içerisinde kolay kolay çöp olmayacaklardır diye düşünüyorum ben de. Elbette teknoloji hızlı gelişiyor, neyin ne olacağı belli değil. Önceki mesajınızda 'o zaman da X/Y, Z/W işlemciler standart hale gelecektir' cümleniz öngörüden daha çok, kesin bir dille ifade etmişsiniz gibi geldi bana, o yüzden bu şekilde yanıt verdim size. Ayrıca, sizi herhangi bir şekilde kırdıysam, kusura bakmayın 😀.

Son düzenleme:
6/12 kullanılıyor şu an ama, 6/6'lar gibi 2 yıl gibi bir kısa süre içerisinde kolay kolay çöp olmayacaklardır diye düşünüyorum ben de. Elbette teknoloji hızlı gelişiyor, neyin ne olacağı belli değil. Önceki mesajınızda 'o zaman da X/Y, Z/W işlemciler standart hale gelecektir' cümleniz öngörüden daha çok, kesin bir dille ifade etmişsiniz gibi geldi bana, o yüzden bu şekilde yanıt verdim size. Ayrıca, sizi herhangi bir şekilde kırdıysam, kusura bakmayın 😀.
yok teşekkür ederim gelecek deseydim evet dogru gelecektir daha cok bir öngörü için cevap olarak düşündüm ben de sizi kırdıysam kusura bakmayın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı