R5 1600 AF alırsan önbellek gecikmesi, daha yüksek OC değerleri, daha düşük nm gibi farklar olur. Eğer günlük kullanıcıysan boş ver bunları. Sana i5 4460 bile yeter.
İnteli bende iyi bulmuyorum hocam. 14nm ne ya. Yıl olmuş 2021. İşlemciyi de örnek için vermiştim. Yoksa gidip r3 1200'de alabilirsiniz. Anlatmak istediğim günlük kullanıcı birinin yani oturup lol valorant oynayan birinin kullanmayacağı teknolojileri para vermesini istememem. Çoğunu da kullanmıyor o teknolojilerin.Pek Intel'ci değilim. Kendime AMD fanboyu gibi iğrenç bir tabiri yakıştırmak istemiyorum ama her ne kadar istemesem de öyleyim. Gerekse nm değerinden gerekse her saniye nesil çıkarması gerekse isimlerinin karışık ve akılda kalmayıcı oluşu gerekse her nesilde farklı soket çıkarması ve daha birçok şey. Özellikle mesut çeviğin "Intel'in AMD'ye çektirdiği zorluklar" adlı videodan sonra iyice soğudum Intel'den. Güneşe götürseniz ısınmam artık![]()
Intel'i bende iyi bulmuyorum hocam. 14nm ne ya. Yıl olmuş 2021. işlemciyi de örnek için vermiştim. Yoksa gidip R3 1200'de alabilirsiniz. Anlatmak istediğim günlük kullanıcı birinin yani oturup LoL Valorant oynayan birinin kullanmayacağı teknolojileri para vermesini istememem. Çoğunu da kullanılmıyor o teknolojilerin.
Hocam oynadığım oyunlar: Forza Horizon 4. Minecraft. İkisinde de ekran kartı kullanımı %30-%50. işlemci kullanımı da hep 70 ile 100 arası. İşlemci hem ekran kartına darboğaz yaptırıyor hem de kendi yapıyor. Hep 70'lere düşüyor CPU kullanımı.
O oyunlar işlemciye zaten odaklanan oyunlar, ekran kartın ne ki hemen darboğaz olduğunu düşünüyorsun?
Hocam tüm sistem bilgilerim ilk mesajda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.