Bütçe
5000

BurakTr22

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 bin TL'ye kadar limitim var sistem toplayacağım kendime. Vatan Bilgisayar'ın açılmasını bekliyordum bu 5-10 gün içerisinde toplamayı düşünüyorum sizce altta vermiş olduğum liste nasıl alınır mı eksik var mı?
Not1: Söyleyim RAM mecbur 8 GB tutmak zorundayım 3-4 ay geçmeden bir 8 GB'lik RAM daha alacağım.
Not2: Depolama kısmında ise eski harddiskimi kullanmayı düşünüyorum. İlerde SSD alabilirim.

AMD Ryzen 5 1600 AF-826 TL.
ASUS Prime B450M-K-635 TL.
G.Skill 8 GB (1x8GB) Ripjawsv kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single RAM-337 TL.
Xigmatek sırocon III X-Power 600W 80 PLUS-716TL.
MSI GeForce GTX1660 Super Ventus XS 6G OC 6 GB GDDR6-2322 TL

Toplam tutar: 4836 TL.

Sanırım Vatan üzerinden alacaksınız, o halde parçaları şöyle değiştirin.
Anakart olarak B450 S2H almak daha mantıklı, ucuz olmasına rağmen daha kaliteli.
Kasa fena olmasa da içindeki güç kaynağı kaliteli değil ve marka basılmış bir PSU. (Kimse gelip Xigmatek kaliteli falan demesin, getiren firma bile Segment bilgisayar. Rampage'in mor rengi gibi bir şey)
Ekran kartını alabiliyorsanız Gaming X alın, yoksa bu da fena sayılmaz.
Not: Fiyatlar gerçekten fahiş, size önerim internet üzerinden almanız olacaktır. 2200 TL'ye 1660S Gaming X bile satılıyor.

ASUS daha iyi biliyorum ama bunu bir araştırmam gerek hocam sizin dediğiniz gibi ise zaten S2H daha ucuz benim de işime gelir. Xigmatek hakkında çok bilgim yok Vatan'dan hangi kasa ve PSU'yu tercih etmeliyim sence?

Ekran kartına o kadar para verip, RAM kısmını 8 GB tutmak bence saçma olmuş hocam. Ve cahilliğimi bağışlayın da bence işlemci ile ekran kartı da çok uyumlu olmamış çünkü ekran kartına göre düşük kalmış. Yani o paraya ekran kartını biraz daha düşürüp daha iyi sistem toplanır gibi.

ASUS daha iyi biliyorum ama bunu bir araştırmam gerek hocam sizin dediğiniz gibi ise zaten S2H daha ucuz benim de işime gelir. Xigmatek hakkında çok bilgim yok Vatan'dan hangi kasa ve PSU'yu tercih etmeliyim sence?
Vatan'dan kasa ve PSU alınacak ise çok iyi şeyler ortaya çıkmıyor. Xigmatek alıp, elinize para geçtiği zaman güç kaynağını satıp daha kalitelisini alırsınız.

AMD RX 5600XT ekran kartı ve Ryzen 3 3100 ideal olabilir. Oyun oynamak için bu yeterli olur. İşlemci gerektiren işler yapacaksan, Ryzen 5 3600 alabilirsin.

1600af ile 1660super gayet iyi calisiyor.Ekran kartini gaming x yapmanizi tavsiye ederim sogutmasi çok iyi diger modelere gore aralarinda 100 tl var

1600 AF ile 1660 Super gayet iyi calisiyor. Ekran kartini Gaming X yapmanizi tavsiye ederim sogutmasi çok iyi diger modelere gore aralarinda 100 TL var.

Doğrudur hocam, peki sizce RX570 ve 1600 AF nasıl olur? Öyle bir sistem toplamayı düşünüyorum da. Güncel oyunları orta ayarlarda açması yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…