R5 1600 AF işlemci, su döküldükten sonra yine çalışır mı?

SalihReizz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
İşlemcimin üzerine su döküldü. İşlemcim R5 1600 AF. Ne dersiniz tekrardan çalışma ihtimali var mı? Pinlerine de su gelmiş durumdaydı. Hemen peçete ile silip kurutma makinesi ile kurutma işlemi yaptım. Başka yapmam gereken bir işlem var mıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar çalıştırmadıysan kurtarılma ihtimali var
Şuan test edebileceğim bir ortam bulunmuyor ki. İkinci el olarak test edip almıştım. 2. el sistem topluyorum tek anakart kalmıştı onu da önümüzdeki hafta içi alacaktım. Bu arada işlemci öylece masanın üzerinde duruyordu. Kolum su dolu bardağa çarpınca, olan oldu.

Takılıyken ve çalışıyorken döküldüyse işlemciye zarar gelmez de takılı olduğu yer gider. Çalışmıyorsa kurut iyice bir şey olmaz.
Birşey olmaz diyorsunuz yani öyle mi?

Şuan test edebileceğim bir ortam bulunmuyor ki. İkinci el olarak test edip almıştım. 2. el sistem topluyorum tek anakart kalmıştı onu da önümüzdeki hafta içi alacaktım. Bu arada işlemci öylece masanın üzerinde duruyordu. Kolum su dolu bardağa çarpınca, olan oldu.

Birşey olmaz diyorsunuz yani öyle mi?
kurutup çaliştirisan hicbirşey olmaz merak etme

İşlemciyi anakarta taktım, şuan sorunsuz çalışıyor. Benzer durum yaşayan arkadaşlar merak etmesin, peçete ile suyunu alıp, saç kurutma makinesi ile biraz kurutup güneşe bıraktım ben. Şuanlık bir sorun gözükmüyor. Sizde bu teknikleri uygulayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı