R5 1600 AF işlemciye overclock yapılmalı mı?

Anlama boş ver.

Anladım deneyeceğim. Kule tipi soğutma önerisi için farklı bir konu açacağım fakat sizin de öneriniz varsa burda almaktan memnuniyet duyarım.

Anladım deneyeceğim. Kule tipi soğutma önerisi için farklı bir konu açacağım fakat sizin de öneriniz varsa burda almaktan memnuniyet duyarım.
Bütçe verirseniz yardımcı olabilirim. Bir de kullandığınız kasa ve RAM modellerini de belirtin lütfen.

Anakart modelimi yukarıda yazdım. Mosfet soğutucusu için soğutma bloğu mevcut ve overclock için elverişli diye videolar izledim ve yazılar okudum. Dediğiniz gibi biraz deneme yapacağım. Ufak ufak ilerleye ilerleye. Mavi ekran yiyene kadar . 4.1Ghz benim için uçuk bir sayı bana 3.8 civarı yeterli olacak gibi.

Bütçe verirseniz yardımcı olabilirim. Bir de kullandığınız kasa ve RAM modellerini de belirtin lütfen.
Konu başlığında yazıyor görmediniz sanırım ekliyorum. Corsair Vengance 2x8 Gb 3000mhz, Corsair Carbide Spec Delta 550W

Bütçe olarak 500-600 TL diyebilirim. Düşünmem lazım.

Abi ışıklı mışıklı seçeneğin varsa onu da paylaşır mısın aklımda bulunsun
Eğer kasanını içinde kütük gibi durması senin için sorun değilse çok ucuz bulduğum bu modeli de tercih edebilirsin. RAM'lerine çarpmaz. Yanında da kaliteli bir termal macun ile geliyor.

Güzele benziyor 4 bakır ısı boruzu var. 2 fanlı, fanların CFM ve SP değerleri de iyi gibi duruyor.

Yuh, bu çok sağlam bir şeye benziyor. Kasam oldukça geniş bence, hava sirkülasyonunu da 3 ön 3 egzoz fanla sağlıyorum.

Amd'ler için uyumlu apart çıkmamış içinden yorumlarda okudum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…