R5 1600 AF işlemciye overclock yapılmalı mı?

Evet çünkü gerek yok. Anakartın üzerinde bulunan braketlere soğutucudaki klipsleri takıyorsunuz.
Hee anladım tamamdır. Ramlere çarpmadığı sürece bir sorun çıkmaz gibi ya. Çok teşekkür ederim. Aklımda bulunsun bunlar da.

Ben kendi deneyimlerimi yazabilirim, her bir voltaj ayarında genelde 10 dakikalık OCCT testine sokarım, 10 dakika sorun çıkartmaz ise normal kullanıma başlarım normal kullanımda sorunlar oluşursa eğer o zaman biraz voltaj veririm.
Benim işlemcim soğutucum anakartım daha doğrusu kendi bilgisayarım ile 1,25625V ayarında 4.0GHz'e çok rahat bir şekilde çıktım. Bu sizde kesin olarak işe yarayacak diye bir şey yok fakat deneyebilirsiniz.

Sistem: ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 1600 AF, Corsair Vengeance PRO RGB 2x8 GB 3200 MHz RAM, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB,

Teşekkürler kule tipi soğutucu alınca denemeye karar verdim.

Kullanıyorum bunu gayet güzel bir soğutucu am4 aparatlarına ihtiyaç duymuyorsun kendi aparatları var. Montajı kolay, olur bakım yapmak istediğinde çok rahat sökersin. Ben bu işlerle uğraştığım için birçok ürünle tecrübelerim oldu.

Bahsettiğiniz soğutucuyu ben de kullandım. Gerçekten çok kaliteli ve performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…