Arkadaşlar bugün BIOS Update yaptım ve 2667MHz de çalışan RAM'leri mi XMP ile 3200MHz yaptim ve işlemcimide OC yapmayı düşünüyorum hangi ayarları kullanayım yazarsanız sevinirim hangi GHz'e kadar yapayım? Ve işlemcinin kendi stok soğutucusunu kullanıyorum.
Stok soğutucu ile OC pek sağlıklı olmaz. Uyarayım baştan.
Çıkar 300MHz kadar, oluyorsa daha gidersin. Olduğu yere kadar çıkar, stres testinde sorun yaşarsan azıcık da voltaj ver. Voltajı 1.35'in üzerine çıkarma. Değmez.
Bu işlem için silikonunuzun kalitesi de önemli. Başkası ile aynı işlemci bile olsa aynı değerleri alamayabilirsiniz.
BIOS üzerinden CPB ve PBO ayarlarını kapat. Yine BIOS üzerinden 1.3V voltaj vererek 40 çarpan (4GHz) dene. Stres testinde sistem kapanırsa voltaj arttır. Kapanmazsa kapanana kadar voltaj düşür. Sistemin kapanmadığı en düşük voltajda bırak.
Ama bence de değmez onu belirteyim.
Stok soğutucu ile OC pek sağlıklı olmaz. Uyarayım baştan.
Çıkar 300MHz kadar, oluyorsa daha gidersin. Olduğu yere kadar çıkar, stres testinde sorun yaşarsan azıcık da voltaj ver. Voltajı 1.35'in üzerine çıkarma. Değmez.
BIOS üzerinden CPB ve PBO ayarlarını kapat. Yine BIOS üzerinden 1.3V voltaj vererek 40 çarpan (4GHz) dene. Stres testinde sistem kapanırsa voltaj arttır. Kapanmazsa kapanana kadar voltaj düşür. Sistemin kapanmadığı en düşük voltajda bırak.
Ona da sıvı soğutma gereksiz. Hatta 5600X için bile. Sıvı soğutmaya ayıracağın parayla daha iyi bir işlemci alıp yanına da iyi bir hava soğutma alman daha mantıklı.