Pcbosnjak

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Sistemimi kurdum bugün, saatlerce montaj kurulum yapmaya çalıştım korka korka (acemiyim). O kadar uğraşın sonunda sistemi açmaya denedim fakat olmuyor.

Sistem:
ASUS B350M-K anakart.
8 GB RAM.
AMD Ryzen 5 1600 AF.
600Watt Aerocool PSU.
240 GB SSD.

Her şey bittikten sonra temiz kurulum ile Technopat rehberde sunulan USB ile Windows 10 yükleyip temiz kurulum yapacaktım ki, kasayı çalıştırdığımda ekrana görüntü gelmedi. Kasanın içini görebiliyorum; fanlar, fanların ışıkları, işlemci fanı vb şeyler calisiyor/dönüyor, ama ekrana görüntü gelmiyor ve klavye ile BIOS Boot menü girmeye calistim ama klavye de çalışmıyor. Ayrıca ekran kartının fanlarının da dönmediğini fark ettim.

Sorun ne olabilir yardımcı olur musunuz? Hevesim moralim darmadağın oldu o kadar heveslendim kurtarın beni bu sıkıntıdan lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını tam oturtamamış olabilirsin. İşlemcinin grafik kartı olmadığı için görüntü alamıyorsun. Söylediklerin(ekran kartı fanı çalışmaması ve görüntü gelmemesi), ekran kartını oturtamadığına işaret ediyor.

Sanırım sistemde ekran kartı yok. O işlemci ile tek başına görüntü alamazsın ekran kartı alman gerekiyor.
ekran kartını söylemeyi unuttum. ASUS GeForce 1050 Ti mevcut.
Aslında ekran kartını çok kolay taktım kendiliğinden oturdu zorlamadım bile kasa arkasından vidalarken bile deliklerin hizasında bir sorun yoktu.
Güç kaynağı veya RAM ile alakalı olabilir mi, çünkü anakartın hafıza uyumluluğu listesine baktığımda bendeki RAM'in ürün/model kodunu listede göremedim. Veya RAM'i yanlış yere takmış olabilir miyim, tek RAM kullanıyorum G.Skill F4-300C15S-8GVRB.
Bilgisayarcıya falan götürmek istemiyorum, genelde dikkat etmiyorlar, forumda tecrübeli arkadaşlar kurtarır bu durumdan beni diye düşünüyorum ama başka kimsenin başına böyle birşey gelmedi sanırım cevap veren pek yok.

Son düzenleme:
Yanlış yere takma diye bir durum yok bellekleri, o dual çalışması için nereye takacağın önemli. Ama dediğin gibi belki taktığın yer arızalı olabilir diğerlerinde de dene. Ekran kartının çalıştığına emin misiniz peki? İkinci el mi sıfır mı?

Evet eminim çalıştığına çünkü yeni sisteme montaj etmeden önce bunu kullanıyordum zaten. Bu arada ben güç kaynağının 24lü soketi anakarta düzgün sokamadim gibi onda bir sorun olabilir mi acaba (tık sesi gelmemişti bir de baktığımda biraz havada duruyor gibi giriş kısmı)

Sorun galiba ekran kartında ama Ram kaynaklı da olabilir. Bağlantıları kontrol edin.

RAM uyumsuzluğu var ise böyle bir şey mümkün olabilir mi çünkü ASUS anakartin ilgili resmi websitesindeki uyumluluk listesinde benim RAM modeli yazmıyor. Tek modül RAM. Ayrıca ekran kartı çalışıyordu takarken bozdum mu acaba veya düzgün mu takamadim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…