R5 1600 AF sistem açılmıyor

Pinlerin hepsi oturup arkadan kilitlediyseniz doğrudur kilitlemediyseniz oturmamış olabilir. RAM uyumsuzluğu tamamen çalışmaması anlamına gelmiyor bildiğim kadarıyla. RAM tam oturdu mu kontrol edin ya da yer değiştirin.
 
Pinlerin hepsi oturup arkadan kilitlediyseniz doğrudur kilitlemediyseniz oturmamış olabilir. RAM uyumsuzluğu tamamen çalışmaması anlamına gelmiyor bildiğim kadarıyla. RAM tam oturdu mu kontrol edin ya da yer değiştirin.
Kitleme olayı ne oluyor onu bilmiyorum, güç kaynağının kablo ucu farklı olabilir mi çünkü 18+4pinli soket; örgülü bir sekilde ve birşeyi kitleme falan yapmadım sadece soketi yuvaya sokmaya çalışıyorum ama tam oturmuyor gibi videolarda çok kolay oturtuyorlar; bende hiç öyle olmadı.
 
Ekran kartı için söylüyorum. Güç girişinin de ortasında bir tırnak var o oturmalı.

Benim ekran kartının güç girişi yok eski anakartimda en azından öyle bir şey yoktu takmamistim açılıyordu.
Sorun şimdilik çözüldü gibi gözüküyor. Sistemi Vatan Bilgisayar'dan toplamıştım, oradaki yetkile servise götürdüm, uzay montajıyla baktılar; onlar da açamadı, farklı RAM farklı anakart ve RAM ile denediler ama nafile. Sonrasında anakartın modelinin B350M-K olduğunu gördü ve anakartımın yükseltmesini yapmam gerektiğini söylediler, yazılım olarak işlemci ve anakart arasında uyumsuzluk varmış o yüzden de ekrana görüntü vermiyormuş. Beni başından savmak için mi öyle söylediler yoksa gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Çünkü ben parçalardan birinin ayıplı olabileceğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı