Çözüldü R5 1600 AF sistemde BIOS'tan RAM frekansı artırılınca bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Prime Ghost

Hectopat
RAM
GOODRAM 2x8GB 3600MHZ CL18 DDR4
Anakart
GİGABYTE B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte anakartım var sanırım bilgisayarın kapanmasının sebebi diğer ramin frekansı artmadığından dolayı ama onuda artıramıyorum üstüne tıkladığım halde.
Yardımcı olursanız sevinirim.
20251209_211608.jpg

Çözüm
Sorunlu demek ki o RAM, en azından görüntü vermesi gerekiyor. Çift RAM ile 3000 MHz yapamama sebebiniz de bu RAM gibi.
2666 MHz deneyin yine olmazsa CPU-Z ile SPD kısımlarına bir bakın, bu RAM'lerin çipleri aynı marka mı.
Buyrun görseller hocam.
Birde 3. görselde (ram1 görseli) donanıma 8gb ayrılmış (diyorum neden oyun çoktü) acaba ramler bozuk olabilir mi?
Daha 1 sene garantisi var olmadı garantiye yollarım (Tabi bozuk değil diyip yollamazlar ise)

Dosya Ekleri

• cpuz 1.png
    cpuz 1.png
    25,2 KB · Görüntüleme: 14
  • cpuz 2.png
    cpuz 2.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 7
  • ram 1.png
    ram 1.png
    41,8 KB · Görüntüleme: 14
Yazmıyor maalesef, hiç tek RAM denediniz mi? 3000 MHz.

Yazmıyor maalesef, hiç tek RAM denediniz mi? 3000 MHz.

Hocam sanırım RAM'lerden bir tanesi bozuk herhalde.
İlk RAM'i her iki slota takarak denedim ekran klavye falan gelmedi hiç.
Diğer denediğim 2. RAM'im'de ekran klavye geldi tekte.
Şimdi çalışan RAM'in frekansını 3000 yaptım ekran geldi hocam.

Hocam sonradan RAM Frekans'ını 3200 yapayım dedim ilk başta Windows kurtarma sistemi açıldı bilgisayarı kurtar diye ben yeniden başlat dedim sistem açıldı sonra sistemi tam kapatmak için alt+FN sonra F4 yapacaktım sistem kapandı sonra fotoğraftaki yazı geldi. Başkaları aynı işlemci ve anakart ile 3200'de kullanabilirken benim 3200 MHz'de kullanamamam normal mi hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_20251210_025912.jpg
    IMG_20251210_025912.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
@Prime Ghost, her işlemci aynı olmuyor, bellek kontrolcüsüne bağlı, sizdeki çok iyi değil demek ki, ama 2933 çalışması gerekiyor, iki RAM'de takılıyken Memtest yaparsanız RAM arızası var mı anlaşılır?
3000'de sorunsuz çalışıyor hocam zaten, diğer ram'i tek başına takınca ekran gelmiyor, sanırım ramlerin bi tanesi bozuk bundan dolayı donanıma 8 gb ayrılmış diye gösteriyor sanırım.
Memtest yapmam için gereken bi uygulama linki atar mısınız hocam? birde nasıl yapılır acaba?

XMP açınca ama hiç bir şekilde sistem açılmıyor hocam xmp değerini nasıl düşüreceğim?
@Marix

He birde hocam bu görüntü vermeyen ram ile bios'a da giremiyorum şuan zaten windows falan girdiği yok bu ram'in, üstüne sistem klavyeyide görmüyor bu ram takılı olunca.
Sistem kapatma tuşundan bile kapanmıyor anca arkadan şalteri indirerek kapanıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı