recaii
Hectopat
- Makaleler
- 1
2 hafta önce ince hesap Gaming gecesinden XPG Gammix D30 2x8 GB RAM'leri ayrı ayrı başka 2 hesap ile sipariş ettim RAM'leri ilk anakartım Gigabyte B450M S2H anakartında denedim RAM'ler ilk gün Dual Channel çalışmasına rağmen ertesi gün çalışmamaya 2 slota 2 RAM'i taksam da görev yöneticisinde 16 GB RAM 8 GB kullanılabilir olarak gözüküyordu 2. slottaki RAM'i çıkardığımda ise sistem açılmıyordu sonra başka DDR4 RAM'ler denedim ve yine hiçbiri 1.slotta çalışmadı ve sorunu anakartta zannedip iade ettim.
Bundan 2 hafta sonra yeni anakartım MSI B450M Pro VDH Max'a 1. RAM'i 2. slota, 2. RAM'i 4. slota taktım ve aynı hata ile karşılaştım sonrasında 2 RAM'i de en sağ 3 ve 4 slotlara taktığımda 16 GB RAM kullanılabilir 16 GB ve Single Channel olarak gözüktü. Bu ne saçmalıktır?
RAM'ler nasıl böyle bir sorun çıkarabilir? İlk anakarta başka RAM'ler ile deneme yaptığımda 1. slotta yine RAM'ler çalışmamıştı bu alışıldık bir sorun mu? Sistemi topladığım gibi kaldım 1 aydır bu sorun için bekliyorum RAM'leri iade edip kit halinde RAM'ler mi almalıyım yoksa sistemimde bu sorunu çıkartan başka bir bileşen mi var?
Sistem;
Ryzen 5 1600 AF.
MSI B450M Pro VDH Max.
XPG Gammix D30 2x8.
GT 730 4 GB.
SanDisk Ultra 250 GB M.2
Corsair CV550.
@Recep Baltaş abi sorunumu tek sen anlayabilirsin.
Konum neden yeni mesajlara çıkmadı hiç yardımcı olmuyorsunuz.
Bundan 2 hafta sonra yeni anakartım MSI B450M Pro VDH Max'a 1. RAM'i 2. slota, 2. RAM'i 4. slota taktım ve aynı hata ile karşılaştım sonrasında 2 RAM'i de en sağ 3 ve 4 slotlara taktığımda 16 GB RAM kullanılabilir 16 GB ve Single Channel olarak gözüktü. Bu ne saçmalıktır?
RAM'ler nasıl böyle bir sorun çıkarabilir? İlk anakarta başka RAM'ler ile deneme yaptığımda 1. slotta yine RAM'ler çalışmamıştı bu alışıldık bir sorun mu? Sistemi topladığım gibi kaldım 1 aydır bu sorun için bekliyorum RAM'leri iade edip kit halinde RAM'ler mi almalıyım yoksa sistemimde bu sorunu çıkartan başka bir bileşen mi var?
Sistem;
Ryzen 5 1600 AF.
MSI B450M Pro VDH Max.
XPG Gammix D30 2x8.
GT 730 4 GB.
SanDisk Ultra 250 GB M.2
Corsair CV550.
@Recep Baltaş abi sorunumu tek sen anlayabilirsin.
Konum neden yeni mesajlara çıkmadı hiç yardımcı olmuyorsunuz.
Son düzenleme: