R5 1600 AF sistemde Windows başlangıçta yanıt vermiyor

Burak Trd

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Ripjaws 3200MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
TeamGroup MP33 512GB M.2 SSd
Ekran kartı
R9 280
Anakart
MSI B450M- A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 1600 AF
Daha öncesinde bunun için bir konu açmıştım. Sorunun anakartımda olduğunu düşünüp yeni anakart almıştım fakat yeni anakartım da eskisinde olan şeyler olmaya başladı, bir süre sonra da tamamen çalışmaz hale geldi. Yaklaşık 4 aydır elimi sürmüyordum bugün kafama esti eski anakartıma kurulum yaptım, önceki sorunları hala devam ediyor ama asıl merak ettiğim iki anakartta da buna neyin sebep olduğunu bulamamam. İşin özeti, başlangıçta görev çubuğu yanıt vermiyor, Windows Update hata veriyor, birçok internet sitesine giremiyorum ve uygulamaları yükleyemiyorum. Yeni aldığım anakartta görüntü alamama olayım kedimin işlemcimi masadan atıp pinlerini yamultmasıydı, o olaydan sonra hiç görüntü alamamıştım bilgisayardan, bugün yamulan pinleri düzelttim tekrar denedim yine görüntü vermeyince eski anakartta taktım ama onda hiçbir problem olmadan sistem açıldı.

1658696476100.png

Örnek bu şekil. Bu sırada hiçbir uygulamayı açamıyorum 5 6 dakika sonrasında düzeliyor.

unknown.png

Eklemeyi unuttum Steam'de kurulmuyor sitesine zaten giremedim setupı arkadaşım attı yüklemeye çalışınca da çevrim içi olun diyor. Ekran kartı sürücüsünü elle yükledim dediğim gibi Windows driverları kendi kuramıyor, bir kaçını elle kurdum ancak kalanları indirsem dahi kuramıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı