R5 1600 AF stok soğutucu 83 derece normal mi?

Çok fazla yazmamın sebebi, MX-4 termal macun ile 1600 AF kullanan bazı arkadaşlar stress testinde maksimum 75 derece görüyordu. Tabi ben çok fazla demekle biraza abartmışım ama yinede fazla.
Kaliteli bir macun ile tabiki daha düşük değerler ama benim tepkim sanki 1600 AF'nin stok soğutucusunun çok aşırı leş bir soğutucu gibi gösterilmesi. Bu güne kadar hiçbir oyunda 75 dereceyi geçmedim.

Macunun kalitesi çok kötü. Isı iletkenliği 1.63W/M-K.

Arctic MX-4 (8.5W/M-K) alıp yeniden uygulayın. İşlemcinizin sıcaklığı biraz daha düşecektir. Ancak abartılacak bir durum yok.

Bir de hangi kasayı kullanıyorsunuz. Onun da işlemci ve ekran kartı sıcaklığına etkisi büyük.

Ben aynı işlemciyi 4GHZ O.C şekilde kullanıyorum. PF240 sıvı soğutma ile en fazla 60 derece sıcaklığı gördüm.
Biriktirdiğim para ile 250 TL'ye SSD sipariş ettim böylesine pahalı bir macuna para veremem. Önceden de bunu kullanıyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı