R5 1600 AF ve B450M anakart

THE ACE

Kilopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
59
Çözümler
1
Arkadaşlar yakında işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Almayı düşündüğüm işlemci R5 2600'dü fakat izlediğim 2-3 video ve sosyalde gördüğüm konular sayesinde 1600 AF yani 12nm versiyon olan R5 1600'ü almaya karar verdim fakat birçok sitede baktığımda hangi işlemcinin 12nm olduğunu anlayamadım. Bu yüzden buraya 12nm olanların linkini atabilirseniz sevinirim. Ayrıca şu anki sistemimde H110M anakart bulunduğu için onu değiştirmem gerekiyor. Bende baktığım konularda herkes B450M al overclock yaparsın dediği için B450M almakta karar kıldım ama anakartlarda göz gezdirirken anakartların 4+4 pin güç girişi istediğini gördüm benim güç kaynağım ise Corsair VS450. Ve onda sadece 4 pin var peki ben bilgisayarı sadece 4 pin takarak çalıştırabilir miyim? Çalıştıramazsam 4 pini 8 pin yapan bir dönüştürücü işe yarar mı? Bir de ucuz fiyatlı B450M linki atabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık hepsi 12nm olarak geliyor neredeyse, anakart olarak B450M-H alabilirsin zaten R5 1600 için fazla voltaj vermene gerek yok overclock için. Stok voltajda 1.25voltajlara çıkıyordu ve 3.2-3.6GHz idi, 3.8GHz 1.125V olarak kullanıyorum o yüzden VRM ısınmaz, bütçe olarakta uygun bir anakarttır. Güç kaynağını değiştirmeni öneririm, değiştiremiyorsan çeviricinin bir faydası yok direkt olarak 4 pini tak sadece o şekilde de çalışacaktır.
 
Artık hepsi 12nm olarak geliyor neredeyse, anakart olarak B450M-H alabilirsin zaten R5 1600 için fazla voltaj vermene gerek yok overclock için. Stok voltajda 1.25voltajlara çıkıyordu ve 3.2-3.6GHz idi, 3.8GHz 1.125V olarak kullanıyorum o yüzden VRM ısınmaz, bütçe olarak da uygun bir anakarttır. Güç kaynağını değiştirmeni öneririm, değiştiremiyorsan çeviricinin bir faydası yok direkt olarak 4 pini tak sadece o şekilde de çalışacaktır.

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim sizce küçük bir risk teşkil etse bile bu riske girmek mantıklı mı çünkü 12nm versiyonu ile 14nm arasında dağlar kadar fark var. Anakart konusuna geldiğimizde ise öneriniz için teşekkürler en ucuzunun bu olduğunu fark ettim verdiğiniz değerli bilgiler sayesinde diğer arkadaşların verdiği önerilerle karşılaştırarak ona göre karar vermeyi düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler.
Güç kaynağınızı kontrol edin. VS450 modellerinde (4+4) 8 pin CPU güç bağlantı kablosu yer alıyor.


Öncelikle verdiğiniz link için teşekkürler. Ekran kartım GTX 1060 3GB olduğu için diğer 4 pin ona takılı.
 
Benim elimde bulunan VS450 modelinin üstündeki bantın VS yazısı ve kenarı yeşil ayrıca Molex girişi de yok modeller yüzünden olabilir bulamadım o dediğiniz pin kablosunu.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı