R5 1600 AF ve RX 5600XT GPU kullanımı sorunu

AyberkOrnk

Hectopat
Daha fazla  
Hiçbir oyunda oyunda 100'de 100 kullanmıyor ekran kartını bunu nasıl düzeltebilirim? 144 Hz monitörüm var ama 144 FPS alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
%100 olmak zorunda değil zaten 90 ve 99 arası da iyi. Tabii bu oynadığınız oyuna da bağlı mesela bu LoL gibi bir oyunda bu kadar yüksek rakamlara ulaşmaz. Ekran kartınız ve işlemciniz %'de kaç kullanılıyor MSI Afterburner'den paylaşır mısınız?

Ekran kartiniz /100 olmamasi iyi bir şeydir. Ekran kartı tam yükte ısınır bilginize :). Ayrıca ekran karti kendini az kullanmasi demek onu fazla yoran grafik ayarlarinin olmamasindan kaynaklidir. Grafikleri artirin eger /100 yüke sokmak istiyorsaniz. Ama bu demek degildir ki /100 yükte performans artısı olur.

CoD, GTA 5 en yüksek ayarlar.
İşlemciye bakmadım.
LoL gibi bir oyun da değil ki bunlar bu denli düşük GPU kullansın. İşlemci kaç onu da yazarsanız sevinirim. Eğer işlemci daha çok kullanıyorsa darboğaz olma ihtimali var ki o işlemci ile ekran kartı darboğaz olmaması lazım diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı