R5 1600 AF ve RX 5700 Valorant'ta takılmalar yapıyor

theyavuz

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600 AF, RX 5700 ve 16 GB RAM'im var ama darboğaz yiyorum, oyun takılıyor. İşlemcimi Ryzen 5 3600, üstüyle değişeceğim ama şu anlık çözüm önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 mi kullanıyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
belki bu video yardımcı olabilir.

• Grafik kalitesini yükselt
  • Monitör kaç Hz ise onun 5-10 fazlası kadar FPS'yi kısıtla. (60Hz için 65FPS, 144Hz için 150FPS)
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat.
  • Ekran kartına underclock yapabilirsin.
  • İşlemciye overclock yapabilirsin.
Sırasıyla yapın. Bilgi sahibi değilseniz işlemciye overclock'u önermem. Ekran kartına underclock basittir ve risksizdir.

Not: FPS'yi ne kadar kısıtlarsan drop'lar o kadar azalacaktır. Olabildiğince düşüğe çekmek stabil bir oyun için faydalıdır.

• Grafik kalitesini yükselt
  • Monitör kaç Hz ise onun 5-10 fazlası kadar FPS'yi kısıtla. (60Hz için 65FPS, 144Hz için 150FPS)
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat.
  • Ekran kartına underclock yapabilirsin.
  • İşlemciye overclock yapabilirsin.
Sırasıyla yapın. Bilgi sahibi değilseniz işlemciye Overclock'u önermem. Ekran kartına underclock basittir ve risksizdir.

İşlemcimi 3,60 GHz'e sabitledim.

İşlemcimi 3,60 GHz'e sabitledim.
İşlemcinin boost frekansı zaten 3.7GHz. Yaptığınız ayarları sıfırlayıp CPB ve PBO'yu açmanız iyi olacaktır.
Yanlış bilmiyorsam CPB, temel frekanstan boost frekansına çıkmasını sağlıyor. PBO ise boost frekansını aşıyor. Tabi sıcaklıklara göre.

İşlemcinin Boost frekansı zaten 3.7GHz. Yaptığınız ayarları sıfırlayıp CPB ve PBO'yu açmanız iyi olacaktır.
Yanlış bilmiyorsam CPB, temel frekanstan Boost frekansına çıkmasını sağlıyor. PBO ise Boost frekansını aşıyor. Tabii sıcaklıklara göre.

Yok hocam bende Auto'dayken 3,40 GHz'i geçmiyor önceden de denedim sizin için bir daha denedim Auto'ya çekip yine aynı 3,60'a sabitleyip kullanıyorum o yüzden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı