R5 1600 AF ve RX 580 sistem darboğaz yapar mı?

Aralarında hiç fark yok ama 4 gb vramin beni idare edemeyeceğini düşünüyorum idare ederse 1650 Super alıyım

Oynayacağın oyunlara bağlı. Rekabetçi ağırlıklı oynayacaksan 4GB VRAM fazlasıyla yeter, ancak yüksek gereksinimli AAA oyunları seviyorsan 4GB VRAM üzeri daha değerli diyebilirim.

Ben her iki çeşidi de oynayabilirim o zaman 580 daha mı mantıklı olur?

Evet. Red Dead Redemption oynayacaksan mesela aradaki yaklaşık 10 FPS fark, bazı rekabetçi oyunlardaki 5-6 FPS'den çok daha değerli. RX580 8GB yerinde bir seçim olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet. Red Dead Redemption oynayacaksan mesela aradaki yaklaşık 10 FPS fark, bazı rekabetçi oyunlardaki 5-6 FPS'den çok daha değerli. RX580 8GB yerinde bir seçim olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler son olarak bu sistemdeki PowerColor olduğu için Sapphire MSI ve ASUS unkinden daha az mı performans verir?

Çok teşekkürler son olarak bu sistemdeki PowerColor olduğu için Sapphire MSI ve ASUS unkinden daha az mı performans verir?

Hayır. En kötü birisi 82 FPS verirken birisi 80-81 versin veya 2-3 derece daha fazla ısınsın. Aynı fiyat seviyesindeki kartlar aşağı yukarı aynı değerlerde olur. PowerColor Red Dragon RX 580 ile kronik bir sorun okumadım. Tercih edilebilir bir model.

Hayır. En kötü birisi 82 FPS verirken birisi 80-81 versin veya 2-3 derece daha fazla ısınsın. Aynı fiyat seviyesindeki kartlar aşağı yukarı aynı değerlerde olur. PowerColor Red Dragon RX 580 ile kronik bir sorun okumadım. Tercih edilebilir bir model.
Teşekkürler
Şu konuya da bakar mısınız böyle bir sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler

Bu 580'e özgü bir durum değil, tam sebebini bilmiyorum ayarlarla alakalı olabilir. Marka, model farketmeden bunu yaşayan çok kişi gördüm. Bana da 1 oyunda olmuştu ama fazla rahatsız etmemişti, bunun tercihinle bir ilgisi yok. Öyle bir sorun yaşarsan ileride konu açarsın burada 😉

Bu 580'e özgü bir durum değil, tam sebebini bilmiyorum ayarlarla alakalı olabilir. Marka, model farketmeden bunu yaşayan çok kişi gördüm. Bana da 1 oyunda olmuştu ama fazla rahatsız etmemişti, bunun tercihinle bir ilgisi yok. Öyle bir sorun yaşarsan ileride konu açarsın burada 😉
Teşekkürler iyi günler çok yardımcı oldun. Allah razı olsun.

Teşekkürler

RX580 kullanıcısıyım ben böyle bir sorunla karşılaşmadım güç kaynağıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü undervolt yaptığımda benzer sorunlarla karşılaşmıştım.

Bazı sitelerde düşük çözünürlük kullandığında, oyuncunun görüş alanından uzaktaki nesneleri düşük çözünürlükte renderlediğini bu nedenle oluştuğunu söylemiş. Sorun yaşayacağınızı sanmam.

580 yerine ekleyebileceğin daha yeni ve eşdeğer bir seçenek yok mu aynı fiyatlara? 580 eski ve güç tüketimi yüksek bir kart, 1650 Super veya 5500XT varsa onları seçmeni öneririm.

Tabii fiyat farkı çok yüksekse 580 de uygundur. Hazır sistemlerde parça değiştirme makasını çok açık tutuyorlar.
Bilgilendirici bir cevap tebrik ederim...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı