R5 1600 AF vs R5 2600

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuçta işlemci birinci nesil olarak gözüküyor. Resmi olarak ikinci değil. APU işlemciler zaten farklı bir durum.

@Pii, benle ilgisi yok. Sonuçta resmi olarak yazılan bu. İsterseniz AMD ile iletişime geçin. Onlar düzeltsin. CPU-Z, Aida64, Prime95 gibi yardımcı programları da biliyorum. Her zaman en doğrusu diye de bir şey yok. Bu konu zaten fazla uzadı.

Merhaba, yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. Aklımda 6 çekirdek 12 thread işlemciler var. Amacım oyun, render ve yayın. Ekran kartım GTX 1060 6 GB. Eğer amacım sadece oyun olsaydı Ryzen 3 3100 alacaktım fakat render için 6 çekirdek istiyorum. Bu işlemciler neredeyse aynı deniliyor. Hangisini almalıyım?

Epey yazılıp çizilmiş ama size önerim en az 3. nesil bir işlemci alın derim. B550, X570 gibi anakartların 1. Ve 2. Nesil işlemci destekleri yok. Şu an B450 alsanız bile ilerde B550 veya X570 çipsetli bir anakart alırsanız işlemcinizi de değiştirmeniz gerekecek.

Epey yazılıp çizilmiş ama size önerim en az 3. nesil bir işlemci alın derim. B550, X570 gibi anakartların 1. Ve 2. Nesil işlemci destekleri yok. Şu an B450 alsanız bile ilerde B550 veya X570 çipsetli bir anakart alırsanız işlemcinizi de değiştirmeniz gerekecek.
Zaten biraz daha bütçe koyup Ryzen 5 3600 almaya karar verdim. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı