R5 1600 AF vs R5 3600 sistem

coolishemre

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, hazır sistem alacağım bu iki sistem arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir? Oyun için performansı hangisinin daha iyi olur ya da bu fiyata daha iyi bir sistem var mıdır? cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600 olan PC'de Performax marka kasa ve yine Performax PSU tercih edilmiş. PSU gibi önemli bir parçada Performax gibi kendisini PSU konusunda kanıtlamamış bir marka tercih edilmesi biraz sıkıntılı. 1600 AF sistem daha iyi benim gözümde, işlemcisi 1600 AF olmasa daha iyiymiş tabii.

Arkadaşlar, hazır sistem alacağım bu iki sistem arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir? Oyun için performansı hangisinin daha iyi olur ya da bu fiyata daha iyi bir sistem var mıdır? cevaplarınızı bekliyorum.

Rtx 2060 1660ti karşısında kesinlikle bayağı öndedir. Ancak 2060lı sistemde kullanılan r5 1600af ile darboğaz yapar. Sizin yerinizde olsam ya o sistemi alır işlemciyi r5 3500x/3600 ile değiştirirdim. Ya da diğer sistemi alıp ileride ekran kartını rtx 3060 gibi daha üst bir kart ile değiştirmeyi düşünürdüm.

Rtx 2060 1660ti karşısında kesinlikle bayağı öndedir. Ancak 2060lı sistemde kullanılan r5 1600af ile darboğaz yapar. Sizin yerinizde olsam ya o sistemi alır işlemciyi r5 3500x/3600 ile değiştirirdim. Ya da diğer sistemi alıp ileride ekran kartını rtx 3060 gibi daha üst bir kart ile değiştirmeyi düşünürdüm.
Yapsa bile yapıp yapmama arasında bir şekilde yapar yani az bir şekilde. O kadarına takılmaya gerek yok diye düşünüyorum.

RTX 2060 1660 Ti karşısında kesinlikle bayağı öndedir. Ancak 2060'lı sistemde kullanılan R5 1600 AF ile darboğaz yapar. Sizin yerinizde olsam ya o sistemi alır işlemciyi R5 3500x/3600 ile değiştirirdim. Ya da diğer sistemi alıp ileride ekran kartını RTX 3060 gibi daha üst bir kart ile değiştirmeyi düşünürdüm.

Peki hocam biraz daha fark verip bu sistemi almak daha mı iyi olur.

Yapsa bile yapıp yapmama arasında bir şekilde yapar yani az bir şekilde. O kadarına takılmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Hocam bence darboğazlı performansı diğer sisteme yakın olur diye düşünüyorum. İşlemciyi satıp yükseltmek bana mantıklı geliyor. Bir de 2060 sırf rtx özelliği için alınmaya değecek bir kart değil. Sistemler arasında bariz performans farkı olacağını düşünmüyorum.

Hocam bence darboğazlı performansı diğer sisteme yakın olur diye düşünüyorum. İşlemciyi satıp yükseltmek bana mantıklı geliyor. Bir de 2060 sırf rtx özelliği için alınmaya değecek bir kart değil. Sistemler arasında bariz performans farkı olacağını düşünmüyorum.
Haklısınız fakat 2060 size 1660Tİ de olmayan DLLS özelliğini de veriyor ve bu da bol bol fazladan FPS demek. 2060 almaya bütçe yetecek ise 1660Tİ bakmak saçma olur.

Haklısınız fakat 2060 size 1660Tİ de olmayan DLLS özelliğini de veriyor ve bu da bol bol fazladan FPS demek. 2060 almaya bütçe yetecek ise 1660Tİ bakmak saçma olur.
Doğrudur hocam. Ancak o fazladan Fpsi almak için darboğaz yapmayan bir işlemci olmalı. İmkanım varken daha fazla fps alamamak beni rahatsız eder açıkçası ;) .
Peki hocam biraz daha fark verip bu sistemi almak daha mı iyi olur.

Bu sistem f/p olarak daha mantıklı gözüküyor. Tabii Ryzen 5 3600'ü İ5 10400f e tercih ederim ama öyle bir dengi yok bu sistemin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı