Topladığım PC'yi garantiye vermiştim. SSD sıkıntı vardı. İşlemcimi de değiştirmişler. Garantiye göndermeden önce en fazla 68 derece oluyordu. Ama şimdi oyundayken 85'e kadar çıkıyor. İnternetten biraz araştırdım voltaj Core Auto olduğu için fazla ısınıyormuş. Tam emin olamadım sizlere sormak istedim. Bu kadar ısınmaması için ne yapmalıyım?
BIOS'a girip Core Performance Boost seçeneğini kapatabilirsin, tabii bu işlemcinin performansını da düşürecektir. Performansım düşmesin diyorsan el ile voltaj vererek frekans ayarlayabilir veya yeni bir soğutucu ve kaliteli bir termal macun alabilirsin.
BIOS'a girip Core Performance Boost seçeneğini kapatabilirsin, tabii bu işlemcinin performansını da düşürecektir. Performansım düşmesin diyorsan el ile voltaj vererek frekans ayarlayabilir veya yeni bir soğutucu ve kaliteli bir termal macun alabilirsin.
@Muzaffer İLİŞİK alacaksan buradan al piyasada çok sahtesi var. Onun dışında soğutma yetersiz kalıyorsa evet CPB devasa farklar yaratmayabilir. Güzelce temizlik ve macun uygulamasından sonra hem CPB açık hem de kapalı deneme yaparsın.
@Muzaffer İLİŞİK alacaksan buradan al piyasada çok sahtesi var. Onun dışında soğutma yetersiz kalıyorsa evet CPB devasa farklar yaratmayabilir. Güzelce temizlik ve macun uygulamasından sonra hem CPB açık hem de kapalı deneme yaparsın.
Kasada sirkülasyonu da kötüymüş. Bu durumda bile 69 görmesi fazla. Açıkçası işlemciye tam ne olmuş bir fikrim yok. Termal macunu ince tabaka sürdüğünü veya nokta çeklinde yaptığını düşünüyorum. Kasanın marka ve modeli nedir?