R5 1600 den 3600'e geçmek mantıklı mı?

Diğer arkadaşlara katılmıyorum. Bence değmez. Anakartın B350/450 çipset ise en kötü az bir miktar overclock yaparsın. Boşuna masraf etme bence. Değmez!
OC ne alaka şimdi gerek bile yok ayrıyetten İntel olsa biraz hak verirdim ama söylediğiniz yorum tamamen saçmalık bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.

İşlemcinin ne olduğunu önemi varken tam olarak ne demek istediniz ? Yani ekran kartı dışında FPS yi etkileyen işlemcinin tek çekirdek performansıdır ama şuan günümüz oyunlarında yavaş yavaş bu artık çoklu çekirdeğe dönüyor.

İşlemcinin ne olduğunu önemi varken tam olarak ne demek istediniz ? Yani ekran kartı dışında FPS yi etkileyen işlemcinin tek çekirdek performansıdır ama şuan günümüz oyunlarında yavaş yavaş bu artık çoklu çekirdeğe dönüyor.
Mesela ben 3600 ye geçsem ne gibi fps artışları olur Not: ekran kartının tamamı besleniyor

1600 2060s'ye kadar besleyebilen bir işlemci. Eğer elinizde B2 revizyon 1600 varsa geçmene çok fazla değmez. Aldığın FPS değerleri 70-80 civarını görüyorsa fazlası aşırı lazım değil olmasa da olur.

Tamam işte ne güzel. Eğer biraz daha performans istiyorsanız. Ufak bir overclock ile R5 2600 performansını elde edersiniz. Aradaki fiyat farkını egale etmiş olursunuz.
OC ne alaka şimdi gerek bile yok ayrıyetten İntel olsa biraz hak verirdim ama söylediğiniz yorum tamamen saçmalık bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.
Deneyimlerime dayanarak söylüyorum dostum. RTX2060 besleyebilen bir işlemci varken yenisini almak gereksiz olur. CS:GO gibi oyunlarda biraz daha fazla FPS almak için ise sadece OC yaptımı yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00