R5 1600 GTX 1650 düşük oyun performansı

Ryzen 5 1600 RX 560 8 GB 3000MHz tek kanal RAM.
Valorant orta ayarlarda 140-200. Custom ayarlarda 160-180 arası FPS alıyorum.
Çift kanal RAM taktığımda FPS bayağı artıyor ama sorun sende başka.

Nsaıl yanı benım donanımsal mi arızam var diyorsunuz.

Donanımsal bir sorun olsa 100 FPS de alamazdın. Arkadaşın bahsettiği değerleri ben 1600 AF ve çift kanal RAM ile alabiliyorum. Yalnızca RAM için BIOS'ta XMP profiline bakabilirsin. Kapalıysa eğer RAM 3200 Mhz yerine 2133 Mhz bandında çalışır o da FPS'e biraz etki eder. Daha önce de yazdığım CPU-Z ile RAM frekansına bir bak istersen.

Arkadaşın bahsettiği değerleri ben 1600 AF ve çift kanal RAM ile alabiliyorum.

Nen o değerleri ortalama söyledim.
6/6t 3.9 - 4.1GHz'de aldığım FPS ile 6/12 3.2GHz'de aldığım FPS aynı değil. Genel olarak aldığım değerler bunlar.
RAM'de Overclcok'lu bu arada. İletişim programı olarak DC değil TS kullanıyorum FPS'e etkisi de var.
Arka plan uygulamarı vs. kapalı. Modlanmış Windows kullanıyorum.

Arkadaşın FPS değerleri düşük, sorun var gibi gözüküyor. Dediği gibi R5 1600'e GTX 750 Ti bile taksan 144+FPS veriyor en düşük ayarlarda.

BIOS'a baktım o kapalı açacaktım dedim bir 8 GB RAM aldıktan sonra açayım.

FPS de bir degişiklik olmadı ama öncekinde 80 ne düşüyordu bunda 90 anda kalıyor daha iyi dediginiz gibi bir RAM alacağım o da olmadı yeni bir işlemci alacağım.
Şimdiden açabilirsin, bir sakıncası olmadığı gibi katkısı olur.

Ya hocam bende bir şey cıkmadı yok öyle bir şey acıcak.

Dosya Ekleri

• WhatsApp_Image_2021-11-19_at_23.21.54.jpeg
    141,7 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Tam o kısım kesik çıktığı için tam anlayamadım ama sanki zaten seçili gibi duruyor. Ekranın tamamını alacak şekilde daha net bir fotoğraf çekmen mümkün mü?

Sistemlerimiz aynı,bendede aynı FPS'ler.Problem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…