R5 1600 GTX 1650 düşük oyun performansı

Sistemlerimiz aynı, bende de aynı FPS'ler. Problem yok.

Ama ben yeni aldım. Bir de ekran kartım mı düşük yoksa işlemcim mi 2'sinden birini değiştireceğim.
Tam o kısım kesik çıktığı için tam anlayamadım ama sanki zaten seçili gibi duruyor. Ekranın tamamını alacak şekilde daha net bir fotoğraf çekmen mümkün mü?

Dosya Ekleri

• dbc9ce5b-8ac3-476d-9816-9bfc70aeab4f.png
    996 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Ana sayfada yazdığından anladığım zaten aktif olduğu. Emin olmak için yapılabilecek şey, gelişmiş ayarlar (F2) kısmından "Advanced Memory Settings" kısmında, en üstteki XMP seçeneğinin "profile1" olduğundan emin olmak. Değilse seç, kaydet ve çık.

Son düzenleme:
Sistemlerimiz aynı, bende de aynı FPS'ler. Problem yok.

Aynı sistem mi var sizde de anakart RAM işlemci ekran kartı aynımı hepsi kaç FPS alıyorsunuz.

Hocam bir de bir şey soracağım YouTube'dan ekran kartının 100 de 100'ünü kullanmak olarak ayarlasam ekran kartımı bir sıkıntı çıkartır mı? ya da önerir misin?

Son düzenleme:
Ekran kartı ihtiyaç olduğu kadarını kullanır zaten. Yüksek sistem gereksinimi olan oyunları oynadığın zaman kullanım oranları da otomatik şekilde yükselir. Sistemin yeterli gelmediği durumda bu mümkün olmaz yalnızca. Yani bir oyun 10 GB RAM kullanıyor ve sende 8 varsa, ekran kartı kullanımı anlık düşer. Aynı şekilde işlemci ekran kartını besleyemediği durumda da yaşanır. Nasıl bir video bilmiyorum ama YouTube'da izlenme için saçma sapan, işe yaramaz videolar yayınlanıyor. Onlardan biri gibi geldi bana.

İlk önce yaptım wındow+r ye bastım perfmon yazdım oradan GPU falan bir şeyler yaptırdı yaptım ondan sonra vazgectim sildim. Düzelmiştir değil mi?

Uzaktan kesin bir şey söylemek zor ama muhtemelen videoda anlatılan şeyi sistem kendisi de yapıyordur. Beklenmedik bir sıkıntı olursa ki düşük bir ihtimal temiz kurulum yaparsın.

Uzaktan kesin bir şey söylemek zor ama muhtemelen videoda anlatılan şeyi sistem kendisi de yapıyordur. Beklenmedik bir sıkıntı olursa ki düşük bir ihtimal temiz kurulum yaparsın.

Bir tane daha soru soracağım şey sistem yapılandırmasından ön yüklemeden işlemciyi 12 secsem tam performans alıyormuşum işlemciden ama adam işlemcinizin ömrü azalır dedi anlatırken.

Bizim gibi günlük kullanıcı için derin ayarlar menüsünde oynamayı gerektiren ve belirgin kullanıma performans katacak bir ayar yok. Windows ve donanımların kendi yazılımları gerekli işlemleri ihtiyaç halinde yapıyor zaten. Windows güç ayarları günlük kullanıcı için yeterli bir seçenek. Güç tasarrufu, dengeli veya yüksek performans seçenekleri arasında kullanım senaryolarına göre seçim yapılabilir. Ben sık oyun oynadığım, video işleri ile uğraştığım için yüksek performansta sabit kullanıyorum. YouTube videolarında olan 30 FPS'in üstünü cizip 150 FPS yazanlar falan tamamen yalan dolan. Sistemi hep güncel tutmak, belli zaman aralıkları ile temizlik ve termal macun yenilemesi gibi işlemleri yapmak yeterli.

Herkese merhabalar. Öncelikle sistemim:
  • Anakart: A520M-H
  • Ekran kartı: GTX 1650 ghost 4 GB DDR6
  • İşlemci: Ryzen 5 1600.
  • RAM: Tek slot 8 GB RAM 3200MHz
Evet şimdi gelelim sorunuma. Bayağı bir araştırma yaptım bayağı hem de bu sistemle millet Valorant'ta 130 FPS alırken ben ise 100 90 80 FPS alıyorum. Ayarlar ne diye sormayın orta yüksek düşük fark etmiyor aynı, hepsini denedim merak etmeyin bazı araştırmalar sonucunda SSD'de bir sıkıntı olabilir diye düşündüm. Windows 10'u almıyor olabilir dedim kendi kendime sonra ekran kartı ayarlarını yaptım, güncellemelerini yaptım degişen bir şey yok. Dedim 8 GB daha RAM takayım düzelir 150 FPS alırım tamam dedim takarım dedim ama sonra aklıma işlemci geldi, işlemci ekran kartını tam beslemiyor olabilir dedim ondan da düşük FPS alabilirim dedim kendime ve simdi size soruyorum ne yapayım?

Aynı zamanda bu da benim BIOS'um.

Dosya Ekleri

• dbc9ce5b-8ac3-476d-9816-9bfc70aeab4f.png
    996 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…