Arkadaşlar merhaba.
Ryzen 5 1600 işlemcim var oyunlara girince kendi kendine overclock yapıyor ve bu hızlara çıkmazı imkansız ama nasıl oluyorsa yapabiliyor.
Farklı programlarla da denedim sonuç aynı program hatası gibi bir olay söz konusu değil.
Bunu kapatma gibi bir durum var mı?
Gereksiz ısınmaya sebep oluyor.
Eklediğim resimde durum mevcut.
Şimdiden teşekkürler.
Ryzen Master indir AMD sitesinden. Base Clock hızını sabitleyebiliriz. Ama bilgisayarı her açtığında Ryzen Master'i açıp sabitlemen lazım. Onun dışında çözüm bilmiyorum hocam kusruma bakmayın.
Şuan için pc başında değişim telefondan dönüş yapıyorum ancak afterburnerda aynı açıp bakmıştım hatta 4.7 ghz kadar çıktığı oluyordu
Cevabınız için teşekkürler
Ryzen Master indir AMD sitesinden. Base Clock hızını sabitleyebiliriz. Ama bilgisayarı her açtığında Ryzen Master'i açıp sabitlemen lazım. Onun dışında çözüm bilmiyorum hocam kusruma bakmayın.
Şuan için pc başında değişim telefondan dönüş yapıyorum ancak afterburnerda aynı açıp bakmıştım hatta 4.7 ghz kadar çıktığı oluyordu
Cevabınız için teşekkürler
Hata olabileceğini düşünüyorum, AB böyle sonuçlar göstermiyor kesinlikle. 4.7 gibi bir hıza çıkması mümkün değil. Zorlama falan yok istemese o hızlara çıkmaz zaten eğer çıkacaksa.
İşte sorunda burda masaüstünde ve stres testlerinde kendi hızı neyse en fazla onu zorluyor.
Sadece oyunlara girince 4.4 4.7 ghz falan oluyor.
Yani kendini oyunlarda zorluyor ona anlam veremiyorum
Herhangi bir oyun yazılımı falanda yok çözemiyorum 3 gündür
Hata olabileceğini düşünüyorum, AB böyle sonuçlar göstermiyor kesinlikle. 4.7 gibi bir hıza çıkması mümkün değil. Zorlama falan yok istemese o hızlara çıkmaz zaten eğer çıkacaksa.