R5 1600 kendi kendine O.C olma problemi

Laccazet

Centipat
Arkadaşlar merhaba.
Ryzen 5 1600 işlemcim var oyunlara girince kendi kendine overclock yapıyor ve bu hızlara çıkmazı imkansız ama nasıl oluyorsa yapabiliyor.
Farklı programlarla da denedim sonuç aynı program hatası gibi bir olay söz konusu değil.
Bunu kapatma gibi bir durum var mı?
Gereksiz ısınmaya sebep oluyor.
Eklediğim resimde durum mevcut.
Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• E76BFEC8-5ACF-4D2B-83C7-CE41ED5A237D.jpeg
    E76BFEC8-5ACF-4D2B-83C7-CE41ED5A237D.jpeg
    283,6 KB · Görüntüleme: 77
Hocam PrintScreen ile ekran görüntüsü alabilirsiniz. Daha fazla yardımcı olabiliriz.

Soruna gelecek olursak Core Performance Boost ayarını kapatmanız lazım BIOS ayarlarından.

Anakartınızı söyler misiniz?

Cevabınız için teşekkürler
Core performans boost kapalı ona rağmen böyle işte anlam veremiyorum
Ryzen Master indir AMD sitesinden. Base Clock hızını sabitleyebiliriz. Ama bilgisayarı her açtığında Ryzen Master'i açıp sabitlemen lazım. Onun dışında çözüm bilmiyorum hocam kusruma bakmayın.

Oyunlarda Afterburner açıp birde oradan bize ekran görüntüsü atarmısınız.
Şuan için pc başında değişim telefondan dönüş yapıyorum ancak afterburnerda aynı açıp bakmıştım hatta 4.7 ghz kadar çıktığı oluyordu
Ryzen Master indir AMD sitesinden. Base Clock hızını sabitleyebiliriz. Ama bilgisayarı her açtığında Ryzen Master'i açıp sabitlemen lazım. Onun dışında çözüm bilmiyorum hocam kusruma bakmayın.
Teşekkürler sağolun

Şuan için pc başında değişim telefondan dönüş yapıyorum ancak afterburnerda aynı açıp bakmıştım hatta 4.7 ghz kadar çıktığı oluyordu

Teşekkürler sağolun
O zaman CPU-Z programından bir benchmark testi yaparmısınız ve sonuçları atın eğer gerçekten 4.7 lere kadar çıkabiliyorsa orada R5 3600'ü bile geçer.

O zaman CPU-Z programından bir benchmark testi yaparmısınız ve sonuçları atın eğer gerçekten 4.7 lere kadar çıkabiliyorsa orada R5 3600'ü bile geçer.
İşte sorunda burda masaüstünde ve stres testlerinde kendi hızı neyse en fazla onu zorluyor.
Sadece oyunlara girince 4.4 4.7 ghz falan oluyor.
Yani kendini oyunlarda zorluyor ona anlam veremiyorum
Herhangi bir oyun yazılımı falanda yok çözemiyorum 3 gündür
Hata olabileceğini düşünüyorum, AB böyle sonuçlar göstermiyor kesinlikle. 4.7 gibi bir hıza çıkması mümkün değil. Zorlama falan yok istemese o hızlara çıkmaz zaten eğer çıkacaksa.
4.7 ghz olduğunda almıştım bu ss

Dosya Ekleri

• 78150B43-7AE7-45AE-9964-AE12A7EB1AAC.jpeg
    78150B43-7AE7-45AE-9964-AE12A7EB1AAC.jpeg
    331,3 KB · Görüntüleme: 51
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı