R5 1600 R7 260X sistem açılmıyor

muhammetsc

Decapat
Yaklaşık 2 ay boyunca yavaş yavaş internetten parça alarak sistem topladım kasa, anakart ve RAM sıfır olarak aldım. Güç kaynağı ve ekran kartını çalışan sistemden söktüm ve son olarak işlemciyi de 2. el olarak satın aldım.

Bugün işlemci geldi, diğer parçalar da daha önceden gelmişti. İşlemcideki bazı pinler yamuktu düzeltmeye çalışırken yanlışlıkla birkaç PIN'i daha yamulttum sonra küçük bir iğne ile az çok düzelttim anakarta takmaya çalışırken başka oturmadı bende üstten kuvvet uyguladım ve nihayetinde oturdu. Daha sonra soğutucu fanı montajlayıp ardından sistemi topladım.

Her şeyi toparladım fanlar döndü birkaç dakika görüntü vermesini bekledim ama bir türlü görüntü vermedi. Ardından epeyce uğraştım parçaları sök-tak yaptım, anakart üzerinden görüntü almaya çalıştım, belki monitör bozuktur diye televziyona bağladım ama yok. Power ışığı sabit bir şekilde yanıyor ve öylece çalışıyor herhangi bir görüntü vermiyor.

Sistem:
Anakart: MSI A320M a Pro.
İşlemci: Ryzen 5 1600.
RAM: Hikvision 8 GB RAM.
Güç kaynağı: FSP 350W.
Ekran kartı: ASUS R7 260X.
Depolama Hikvision 128 GB SSD.

Anlattıklarınıza göre çalışmaması çok normal. İşlemcinin resmini yükler misiniz. Ayrıca güç verdiğinizde anakartta herhangi bir ışık yanıyor mu ?

Anlattıklarınıza göre çalışmaması çok normal. İşlemcinin resmini yükler misiniz. Ayrıca güç verdiğinizde anakartta herhangi bir ışık yanıyor mu ?
İşlemcinin sadece bir pini yamuk diğer pinler olması gerektiği gibi kontrol ettim. Anakartın üzerinde herhangi bir ışık yok.

Biraz araştırma yaptım bu anakarta bios güncellemesi şart ama onun içinde daha düşük bir işlemci bulmak gerekiyormuş kısacası ölme eşşeğim ölme..

Şuan kasayı tutup camdan aşşağı atasım var..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı