R5 1600 RX 580 sistem toplama

Makaleler
3
Yer
Malatyaa
Daha fazla  
Sistem bu, yorumlarınızı bekliyorum.
Screenshot_20200131-173956.jpg
Screenshot_20200131-173956.jpg .

Bence en sık yapılan hata, orta segment de olsa performans odaklı işlemciyi giriş seviyesi anakarta takmak. Son teknolojiyi net olarak bilmemekle birlikte mini anakartlarda zamanla arıza oranının arttığını düşünüyorum.

Butcen kisitli ise sadece guc kaynagini degistimeni oneririm. Ama Butcen 3.500 TL kadar cikabilirse Anakartini yukseltmeni oneririm.
Bence en sık yapılan hata, orta segment de olsa performans odaklı işlemciyi giriş seviyesi anakarta takmak. Son teknolojiyi net olarak bilmemekle birlikte mini anakartlarda zamanla arıza oranının arttığını düşünüyorum.
Bence mATX anakartlarin tek sorunu kucuk oldugundan isi daha cok oluyor anakartin ustune. Yeterli kasa sirkülasyonu varsa sorun olucagini dusunmuyorum.

Butcen kisitli ise sadece guc kaynagini degistimeni oneririm. Ama Butcen 3.500 TL kadar cikabilirse Anakartini yukseltmeni oneririm.

Bence mATX anakartlarin tek sorunu kucuk oldugundan isi daha cok oluyor anakartin ustune. Yeterli kasa sirkülasyonu varsa sorun olucagini dusunmuyorum.
Olay mATX değil zaten bu işlemciye a320 anakart koyması.
Anakartı B450 yapmanı ve o kasayı kesinlikle almamanı tavsiye ederim. Kasanın her yeri kapalı hava alabileceği yer yok. Geçen bir arkadaş GPU sıcaklığıyla alakalı konu açmıştı 80 derecelere çıkıyor diye sebebinin kasa olduğunu anladık sonradan. Bu kasayla kullanırsan ekran kartın 80 derece, fan hızları da 2500 RPM’in altına düşmez. Önü ızgaralı bir kasa bak.

Peki bu nasıl Caner Uncu önerdi?

İşlemci: R5 1600 (600 TL)
Anakart: Gigabyte B450M S2H (400 TL)
RAM: Corsair 3000Mhz 8 GB (250 TL)
Ekran kartı: RX570 4GB (900 TL)
Kasa: Zalman S2 (250 TL)
PSU: FSP Hexa 500W (250 TL)
SSD: Kingston A400 120 GB (150 TL)

Toplam: 2800 TL.
Kasa bu olurmu? Havali duruyor da.:)

Kasanin onu fan aliyor gibi gozukmuyor. Onunde plastik cam yerine mesh dizayn olsaydi alinabilirdi.

Kesinlikle oc yapabileceğin bir anakart öneriyorum. Aynı işlemci bende var ve istersen 4.3ghz e kadar çıkartabilirsin.Bütçeyi birazcık aşabilirsen çift kanal ram kullan çünkü ryzenlerde çok farkediyor.

Not:Şuanda 3.7ghz de kullanıyorum çünkü soğutmam çok iyi değil.

Kesinlikle oc yapabileceğin bir anakart öneriyorum. Aynı işlemci bende var ve istersen 4.3ghz e kadar çıkartabilirsin.Bütçeyi birazcık aşabilirsen çift kanal ram kullan çünkü ryzenlerde çok farkediyor.

Şimdi 8 gb ram kalsın sonra bir 8 gb daha eklerim.
Kasanin onu fan aliyor gibi gozukmuyor. Onunde plastik cam yerine mesh dizayn olsaydi alinabilirdi.

Bana önerebileceğiniz göze de hitap eden bir kasa var mı?
Ben onu çizgili hava geçirir boşluk var diye düşünmüştüm. Kasa önerinizi bekliyorum

Ben oc bilmiyorum ama bu o.c galiba Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol

Bu paylaştığınız sistem daha iyi fakat kasa ve psu yu toplu olarak Corsair Spec delta 550w 80+ olarak alabilirsiniz.Hava akışı çok daha iyi ve kendim 5700xt 3600xli sistemde kullanıyorum.Isınma problemi yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı