R5 1600 RX 580 sistemde oyun oynarken siyah ekran veriyor

Mert Demirtaş

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
RX 580
Anakart
MSI A320M-A PRO
İşlemci
Ryzen 5 1600
Bir anda siyah ekran veriyor mouse ekran ve klavyeden gücü kesiyor ama kasa açık kalıyor. GTA 5, Genshin Impact, Forza gibi oyunlar oynarken kapanıyor Valorant gibi oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor. Ekran kartı, işlemcinin termal macunu ve Power değişiminden sonra oldu, önceden olmuyordu. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. 😢(PSU 700W)

Son düzenleme:
Yükteyken sıcaklıklar ne durumda, baktınız mı? Özellikle hotspot sıcaklığını da kontrol edin.

İkinci olarak aldığınız güç kaynağının markası ve modeli de önemli.

Yükteyken sıcaklıklar ne durumda, baktınız mı? Özellikle hotspot sıcaklığını da kontrol edin.

İkinci olarak aldığınız güç kaynağının markası ve modeli de önemli.
Güç kaynağı gameforce gf700 80+ Bronze. Sıcaklığı ölçmem için hangi programı önerirsin doğruluk açısından

Amd Adrenalin programında hem normal hem hotspot sıcaklığı hem de fan RPM hız değeri gözlemlenebiliyor.

Psu markası çok doğru bir tercih olmamış. Occt ile Power testi yapmak daha doğru olur sanırım.

AMD Adrenalin programında hem normal hem hotspot sıcaklığı hem de fan RPM hız değeri gözlemlenebiliyor.

PSU markası çok doğru bir tercih olmamış. OCCT ile Power testi yapmak daha doğru olur sanırım.

1704560313070.png

1704560319895.png

Sonuç bu çıktı OCCT testini yaparken işlemciyi 90 derecenin üstüne çıkardı test korktum kapattım testi normal sıcaklığa bakarken oynarken kapanan oyunlardan birini açtım

1704560313070.png

1704560319895.png

Sonuç bu çıktı OCCT testini yaparken işlemciyi 90 derecenin üstüne çıkardı test korktum kapattım testi normal sıcaklığa bakarken oynarken kapanan oyunlardan birini açtım
occt testinide 10dk çalıştırdım pc kapanmadı ve eror da vermedi

Dosya Ekleri

• 1704559885966.png
    1704559885966.png
    46,1 KB · Görüntüleme: 19
  • 1704559901160.png
    1704559901160.png
    14 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Amd Adrenalin programından ölçüm ekranını aktif edin, sağ üst köşede işlemci sıcaklığı, ekran kartı sıcaklığı ve ekran kartı hotspot sıcaklığı aktif olsun. Bunları oyun boyunca gözlemleyin.

Yazılımsal sorun da olabilir ama önce donanımsal olup olmadığını anlamak gerek.

AMD Adrenalin programından ölçüm ekranını aktif edin, sağ üst köşede işlemci sıcaklığı, ekran kartı sıcaklığı ve ekran kartı hotspot sıcaklığı aktif olsun. Bunları oyun boyunca gözlemleyin.

1704572290887.png

Burada o seçenekler yok, yanlış yere bakıyor olabilir miyim?

AMD Adrenalin programından ölçüm ekranını aktif edin, sağ üst köşede işlemci sıcaklığı, ekran kartı sıcaklığı ve ekran kartı hotspot sıcaklığı aktif olsun. Bunları oyun boyunca gözlemleyin.

1704572549699.png

1704572591433.png

Bu hatalar sorunu bulmada işe yarar mı?

Burada o seçenekler yok, yanlış yere bakıyor olabilir miyim?
Performans -> Ölçümler sekmesine geldiğinde şu ekran çıkar karşına. Burada GPU'ya tıklayıp GPU Sıcaklı ve GPU Hotspot Sıcaklığı seçeneklerini, CPU kısmına tıklayıp CPU Sıcaklığını aktif et, yani göze tıklayınca aktif oluyor.

Ardından; Performans -> Ayarlar kısmında "Metrik Katmanını Etkinleştir" yazar. Bunu seçersen de sağ üstte sıcaklıklar aktif olarak gözükür. Sonra sorun yaşadığın oyuna gir ve sıcaklıkları ara ara kontrol et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı