semih4101
Hectopat
Sorun hafif oyunlarda sorun yok, sadece ağır oyunlarda... Süresi belirsiz, bazen 5 dakika bazen 5 saat sonra PC görüntü gidiyor. Display Port no signal diyor, sonra yeniden başlıyor. Ama PC'de fanlar çalışmaya devam ediyor, güç kesilmesi olmuyor galiba.
-Isınma sorunu kesinlikle değil (CPU Max 55 GPU Max 65-70)
-İşlemci değişti.
-RAM değişti.
-Anakart değişti.
-PSU değişti.
-Format atıldı.
-Temizledim kasanın içini macunda sürdüm işlemciye.
-FurMark'ta ekran kartı teste soktum sorun yoktu, 78 dereceye sabitlendi. 5 dakika sonra, 20 dakikada falan kapattım.
Ben ağır oyunlarda kapanınca PSU 2 yıllık artık gerekli enerjiyi veremiyor diye şüphelendim. Direkt onu değişecektim. Vatan'ı aradım, adam ben PSU 0 taktım sorun onda değildir. Değişme boşuna dedi. PSU aynı marka taktı biliyorum, en kötü PSU markalarından. Zaten yazın değiştireceğim. Şu an elimde para yok ama sorun PSU'da değil galiba. Acaba donanımdan ziyade yazılımla ilgili olabilir mi? BIOS güncellemedim, korkuyorum güncellerken kapanır diye. Bilmiyorum, anlamadım sorun ne de. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim: ASUS ROG STRIX RX570 4 GB,
Ryzen 5 1600
MSI A320 Pro
RAM 8 GB
Rampage RMP-600-80P 600W 80Plus
Wind CHILL-320 soğutucu
7200 HDD.
-Isınma sorunu kesinlikle değil (CPU Max 55 GPU Max 65-70)
-İşlemci değişti.
-RAM değişti.
-Anakart değişti.
-PSU değişti.
-Format atıldı.
-Temizledim kasanın içini macunda sürdüm işlemciye.
-FurMark'ta ekran kartı teste soktum sorun yoktu, 78 dereceye sabitlendi. 5 dakika sonra, 20 dakikada falan kapattım.
Ben ağır oyunlarda kapanınca PSU 2 yıllık artık gerekli enerjiyi veremiyor diye şüphelendim. Direkt onu değişecektim. Vatan'ı aradım, adam ben PSU 0 taktım sorun onda değildir. Değişme boşuna dedi. PSU aynı marka taktı biliyorum, en kötü PSU markalarından. Zaten yazın değiştireceğim. Şu an elimde para yok ama sorun PSU'da değil galiba. Acaba donanımdan ziyade yazılımla ilgili olabilir mi? BIOS güncellemedim, korkuyorum güncellerken kapanır diye. Bilmiyorum, anlamadım sorun ne de. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim: ASUS ROG STRIX RX570 4 GB,
Ryzen 5 1600
MSI A320 Pro
RAM 8 GB
Rampage RMP-600-80P 600W 80Plus
Wind CHILL-320 soğutucu
7200 HDD.
Son düzenleyen: Moderatör: