R5 1600 sistem ağır oyunlarda reset atıyor

semih4101

Hectopat
Sorun hafif oyunlarda sorun yok, sadece ağır oyunlarda... Süresi belirsiz, bazen 5 dakika bazen 5 saat sonra PC görüntü gidiyor. Display Port no signal diyor, sonra yeniden başlıyor. Ama PC'de fanlar çalışmaya devam ediyor, güç kesilmesi olmuyor galiba.
-Isınma sorunu kesinlikle değil (CPU Max 55 GPU Max 65-70)
-İşlemci değişti.
-RAM değişti.
-Anakart değişti.
-PSU değişti.
-Format atıldı.
-Temizledim kasanın içini macunda sürdüm işlemciye.
-FurMark'ta ekran kartı teste soktum sorun yoktu, 78 dereceye sabitlendi. 5 dakika sonra, 20 dakikada falan kapattım.

Ben ağır oyunlarda kapanınca PSU 2 yıllık artık gerekli enerjiyi veremiyor diye şüphelendim. Direkt onu değişecektim. Vatan'ı aradım, adam ben PSU 0 taktım sorun onda değildir. Değişme boşuna dedi. PSU aynı marka taktı biliyorum, en kötü PSU markalarından. Zaten yazın değiştireceğim. Şu an elimde para yok ama sorun PSU'da değil galiba. Acaba donanımdan ziyade yazılımla ilgili olabilir mi? BIOS güncellemedim, korkuyorum güncellerken kapanır diye. Bilmiyorum, anlamadım sorun ne de. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim: ASUS ROG STRIX RX570 4 GB,
Ryzen 5 1600
MSI A320 Pro
RAM 8 GB
Rampage RMP-600-80P 600W 80Plus
Wind CHILL-320 soğutucu
7200 HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlarda bu sorunu yaşıyorsunuz? Oyunda iken FPS sıcaklık değerlerini kullanım değerlerini atar misiniz?

Oyuna girmiyorum kapanan en son reset attığında bir daha açılmadı işlemci değiştim kapanan oyunlar Rust Fall Guys başka ağır oyun şu an yüklü değil ama olsa kapanır büyük ihtimalle. En son reset attığında işlemci 53 ekran kartı 68 dereceydi.zaten bazen açılır açılmaz bazen 2 3 saat sonra oluyor

Oyuna girmiyorum kapanan en son reset attığında bir daha açılmadı işlemci değiştim kapanan oyunlar Rust Fall Guys başka ağır oyun şu an yüklü değil ama olsa kapanır büyük ihtimalle. En son reset attığında işlemci 53 ekran kartı 68 dereceydi.zaten bazen açılır açılmaz bazen 2 3 saat sonra oluyor
İşlemcine prime 95 testi yaparmısın 1 saat. ?

oc hiç yapmadım zaten gerek duymadım ramide test etmiştim sourn çıkmadı
Bu şekilde zaten sorunun kaynağını bulamazsın kardeşim aç biosu ayarlarını kontrol et testlerini tekrarla değişmeyen tek parça ekran kartın furmarkta sorun çıkarmaması bozulmadığı anlamına gelmez. Oyunlarda özellikle bazen 2 veya 3 saatte bir bazen anında reset attığını söylüyorsun güç ile alakalı olsa sistem yüke bindiği anda PC reset atardı sorunun driver olabilir. donanım uyuşmazlığı olabilir bios ayarları olabilir. deneme yanılma yöntemi ile bulacaksın. Kanımca sisteminde parçalar arası iletişim de bir engel var yada bu engeli oluşturan bir etmen. Bu yüzden gerek overclock gerek undervolt ile sistem testlerini yapman .

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı