R5 1600 sistem toplama

İ monitör yerine, DP monitör almanızı öneririm. En iyi ba.

@Sylveon'un topladığı sistem çok iyi, kesinlikle tavsiye ederim.
Anakart OC potansiyali olarak çok üstün, sadece OC yapmasını bilmeniz ve deneme yanılma yapmanız yeterli.
ASRock B450M Pro4 İnceleme - Technopat Sosyal
mATX olan modelini kullanıyorum ve çok memnunum, işlemcim 4.2GHz'e çıkıyor ve anakart 30 dereceyi geçmiyor. İşlemcim ise 50 derece civarında seyrediyor, R5 3600 kullanıyorum.
1600'ün yanına, Arctic Freezer 34 Duo almanızı öneririm. 350 TL'ye kesinlikle değer, hatta ASRock B350 anakart ve 34 Duo ile R5 3600'ü 4.6GHz'e kadar çıkarmıştı konuyu bulur isem atarım.
HDMI monitör yerine, DP monitör almanızı öneririm. En iyi bağlantı bu şekilde olur ve FreeSync gibi özellikleri tam kullanabilirsiniz. Kendi kullandığım, AOC C24G1'i öneririm renklerini falan merak ediyorsanız atacağım linkten az çok çıkarım yapabilirsiniz.
AOC C24G1 - Google Drive telefondan çektiğim için karıncalanmalar normal.

Monitörün fiyatı birazcık tuzlu sanki 1500 TL gördüm en düşük fiyat ve 144Hz monitör. Toplayacağım sistem o kadar ağır bir monitör kaldırmak için uygun değil gibi geldi bana 60Hz fazlası ile yeterli benim için. Monitörümü değiştirme sebebim VGA olması ve ekranda ufak lekeler oluşması (ölü pixeller, ayran döküldü ekrana) ve B350 anakart kullanacaksam BIOS güncellemesi için eski bir Ryzen işlemciye ihtiyacım var diye biliyorum o yüzden hiç uğraşmayıp incelemesini yaptığınız B450 almaktan yana kullanacağım tercihimi R5 1600 12nm olan işlemci R5 2600 ile aynı performansı sergiliyor ve R5 3600 benim gözümde bir tık yüksek bir işlemci gibi geliyor kullanacağım sisteme göre.
Bu yüzden anakartı ASRock B450M yapıp, Ryzen 5 3600 + 1650 Super yerine Ryzen 5 1600 AF + 1660 Super kullanmak daha mantıklı olmaz mı benim için? Render yapıyorum evet ama oyun da oynadığımı belirtmem lazım bazı yerlerde o 15 FPS farkı can alıcı oluyor.

1600 12 NM-B450M Pro4-Gtx 1660 Super-Arctic Freezer 34 Duo-Spec Delta şeklinde alabilirsiniz.

Monitör olarak uygun fiyatlı olarak şuna bakabilirsiniz:

1600 12 NM-B450M PRO4-GTX 1660 Super-Arctic Freezer 34 Duo-Spec Delta şeklinde alabilirsiniz.

Monitör olarak uygun fiyatlı olarak şuna bakabilirsiniz:

Monitör fiyatına göre bayağı iyiymiş 75 Hz destekli 730 TL monitör. (Pek anlamam ama bana fiyatına göre iyi gibi geldi)
Ve evet galiba dediğiniz gibi yapacağım ve SSD konusunda yazılan bir yorumu da dikkate alıp biraz araştırma yaparak uygun fiyatlı bir SSD seçeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı