Sayın Karahanlı
Centipat
Daha fazla
- RAM
- Kingston HX430C15PB3/8 3000 MHz DDR4 CL15
- Ekran kartı
- GTX 1050 Ti 4 GB
- Anakart
- Ryzen 5 1600
- İşlemci
- Ryzen 5 1600
Oyunu aldığımdan beri sürekli oyun esnasında ya aniden donup kalıyor ve oyun kapanıyor; ya donup kalıp yanıt vermiyor uyarısı ile kapanıyor ya da bir anda oyun esnasındayken bilgisayar mavi ekran verip kendini baştan başlatıyor. Bu durum çok sinir bozucu olmaya başladı oyunu doğru düzgün oynayamıyorum. HWMonitor uygulamasından CPU, GPU, SSD sıcaklıklarına baktığımda bundan 3 gün önce ekran kartımın sıcaklığının 78,8 derecelere kadar çıktığını gördüm.
Bunun üzerine MSI Afterburner üzerinden fan ayarlarını yükselttim ve sıcaklık 73-66 bandına kadar düştü. Bugün ekran kartı sürücümü güncelledim ve sıcaklığın 58-68 derece arasına kadar düştüğünü gördüm. SSD'de 53-65 derece arası değişiyor işlemci sıcaklığı ise 50-60 arası değişmekte. Oyunda hiçbir kasma, FPS düşmesi vs. yok, çoğu güçlü oyunu oynayabiliyorum ancak Fall Guys oynarken sürekli oyun yanıt vermiyor veya bilgisayar mavi ekran veriyor. Ekran kartı driverı güncel, SSD driverı güncel, BIOS güncel, bilgisayara format attım ve temiz kurulum ile en güncel sürüm Windows 10'u kurdum. Steam üzerinden dosyaların bütünlüğünü doğruladım (birkaç kez) ama durum hala aynı. Önerilerinizi bekliyorum.
Edit: Anakart: MSI B350M PRO-VDH
Bunun üzerine MSI Afterburner üzerinden fan ayarlarını yükselttim ve sıcaklık 73-66 bandına kadar düştü. Bugün ekran kartı sürücümü güncelledim ve sıcaklığın 58-68 derece arasına kadar düştüğünü gördüm. SSD'de 53-65 derece arası değişiyor işlemci sıcaklığı ise 50-60 arası değişmekte. Oyunda hiçbir kasma, FPS düşmesi vs. yok, çoğu güçlü oyunu oynayabiliyorum ancak Fall Guys oynarken sürekli oyun yanıt vermiyor veya bilgisayar mavi ekran veriyor. Ekran kartı driverı güncel, SSD driverı güncel, BIOS güncel, bilgisayara format attım ve temiz kurulum ile en güncel sürüm Windows 10'u kurdum. Steam üzerinden dosyaların bütünlüğünü doğruladım (birkaç kez) ama durum hala aynı. Önerilerinizi bekliyorum.
Edit: Anakart: MSI B350M PRO-VDH
Son düzenleme: