PC 9070 XT + R5 7500F sistem 48000 TL

Hocam sanki olmuyor gibi?

B650M-R

16x2 DDR5 RAM

7800x3D

Thermalright peerless assasin 120 SE çift fanli (sizin attığınız linkteki tek fanli)

66402 TL'ye denk geliyor.

9700Xli sizin attığınız sistem

65874'e denk geliyor

+Olarak 32 GB RAM de yok.

9700X ile 7800x3D'nin 2K ve 1080p de azınmsanmayacak FPS farkı var hele ki Valorant vs gibi oyunlarda 100-200 FPS üzerine koyuyor.

TLOU gibi oyunda ise 20-25 FPS fazla veriyor.

Bence hala vatandaki yükseltme daha mantıklı.

Sizce neden mantıklı değil vatandaki yükseltme?

600 liralık bir fark ile hem işlemci daha güçlü hem RAM hem de CPU.

Parca kalitesi anlamında o kadar fark yok bence.

Rica ederim Hocam.

İndirimli ile indirimsiz farkı çok kalmıyor ondan diyorum. (Kişisel tercihte var burada tabii) 7800x3D parası diğer sistemde anakarta gidiyor. Ekran kartı fiyatları da var arada psu attığımınki daha güvenilir fsp hydro içinde var onun dışında çok bir esprisi kalmıyor bir tık daha üst seviye için indirim gelmesi daha iyi olur. Oradaki RAM'ler okdr iyi değil bu arada 2x16 GB olmasına karşıt.

3 taksit ile alma planı varsa elbette alınır 70k küsure dayanıyor 7800x3D Nitro+ 2x16 GB RAM ile ama RAM'i tek tutup 2.elden aynı RAM'i kapalı kutu almak daha iyi olur. Fakat bu sistemin avantajı B650mr yapıp geçmekte yatıyor başka zamanın indiriminde daha iyisi gelir diye düşünüyorum 12 taksit 7800x3D 5070 Ti 80 kusürdü mesela. Bu yüzden yükseltip almak yerine daha düzgün bir indirim gelebilir hazır birkaç gündür iyi fiyatta sistemler geliyorken.
 
Son düzenleme:
MSI B650 Gaming Plus
Kioxia Exceria G3
Kule tipi soğutucu+35 olan

Bu 3 özelleştirme ile birlikte 53.763 TL'ye denk geliyor alınır mı bu şekilde?

WİFİ ve Bluetooth özelliği benim için şart. Bu ikisine adaptörler ile ulaşabilirdim fakat diğer anakartlar 2 slotlu diye uzak duruyorum. 4 slotlu anakart istiyorum.

Bu şekilde parçaları tek tek topladığımda 60bin küsur yapıyor. Alınır mı sizce bu şekilde?

Dipnot: 2 saattir sistemlere bakıyorum özelleştirmelere vs. bakıyorum derken bunu bu şekilde özelleştirip şeytana uyup satın almaya çalıştım fakat ödeme sırasında hata veriyor site. "Transaction Failed, General Bank Error. Ödeme sorunu yaşıyorsanız mesai saatlerinde x numarasına ulaşıp sipariş verin." şeklinde hata veriyor.

Dedim bu bana hayattan bir işaret sanırım bu şekilde bir satın alım yapmadan bir de size sorayım dedim olmadı sabah denerim indirim devam ederse 😂


Şu anda laptop kullanıyorum ve masaustune geçme düşüncem vardı. İlk düşüncem; parçaları tek tek toplayayim indirim yakaladıkça dedim ve bugün indirimden Asus ROG X870E Crosshair Hero almıştım 28 bin küsur TL'ye. İndirim kovalayacagim için ne kadar sürede sistemi toplayabileceğim kesin olmuyor o yüzden bu sistemi görünce ve TRT bilmem nesi vergisi falan gelecekmiş haberlerinden dolayı bu düşüncem pek mantıklı değil gibi geldi ve iptal ettim crosshair heroyu. Yılbaşından sonra asgari ücret ile birlikte her şeye zam geleceği için yılbaşından önce bir kasa alayım diye düşündüm.

Biraz boş uzattım konuyu ama niye bu anakart tercihini yaptığımı falan sorarsınız diye açıklamak istedim..


Ekstra: Bu sistemi almak isteme sebebim ise peşin fiyatına taksit olması. Bu sayede bütçe sorunumu aşabiliyorum..
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı