R5 1600 sistemde FPS düşme sorunu

3352149

Centipat
Daha önce ovc problemi diye bir konu açmıştım bir oyunla ilgili hatırlayanlar vardır (yoksa Ryzen 5 1600 overclock problemi - Technopat Sosyal) arkadaşlar sağ olsun çok yardımcı oldu sorunumun tek kanal RAM kullandıgımdan kaynaklandıgını söyledi ve bende aynı ramimden bir adet daha sipariş ettim şu an Dual Channel çalışıyor bir sıkıntı yok. İlk aldığımda takılmalar anlık donmalar alakasız FPS düşüşleri minimuma indi gibi geldi bana (psikolojikte olabilir). Son bir iki gündür tekrar aynı sorunları yaşıyorum. Kafayı yiyeceğim aklınıza gelebilcek her ayar performansa ayarlı. Oyun ayarları High'ken aynı sorun config dosyalarıyla oyun içi ayarların dışında haddinden daha da fazla minimale çekiyorum genede bir şey değişmiyor. Ekran kartım düşük seviye oyunlarda fan bile çevirmez diyor. Oynadıgım oyunda fan bile dönmüyor ama genede kasıyor. Bu işin tek çıkar yolu 8 GB'lık modeline geçmek mi yoksa cidden artık birisi bana kesin çözümle gelebilir mi? Çünkü şu an 8 GB'a geçecek durumum yok şimdiden çok teşekkürler tekrar (fpsm ortalama 90-100 arası monitörüm 75Hz FPS aniden 80-70Cıvarlarına düşüyor bazen) ekran kartım rx570 4gb256b armor oc

Son düzenleme:
Ekran kartınız nedir?

Benim de benzer takılma sorunlarım vardı. Gereksiz programları sildim ve bilgisayarı temizledim.

Dosyalarda bayağı bir temizlik yaptım.

BIOS'u da sıfırladım.

Bir deneyin isterseniz.
RX570 4 GB.

Bilgisayarımı bir ay önce falan komple aldım. Tertemiz bir başlangıç için gerekli driverları kurdum ve arkaplanda çalışan tüm uygulamaları da kapattım.

Fakat BIOS ayarları hakkında bilgim yok ve bu B450MS2H diğer anakartlara göre 'bence' biraz daha karışık. Bu yüzden bilmedigim ayarları kurcalamak istemiyorum.

Anakart kitapçığında yazanlara göre BIOS'u sıfırlamayı deneyin. Herhangi bir o. C. Ayarı yaptıysanız geri çekin.

"Load optimized defaults" da yapabilirsiniz.
Abi ovc denedim çalışıyordu stabil Prime95 testleri de yaptım fakat baktimki işlemci zaten ovcsiz bile %15 kullanımı geçmiyor geri çekip load optimized defaults yaptım Save edip çıktım şu an stok halinde yani onu da yaptım kitapçıktan bakıp 0LAmayı da denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…