R5 1600 sistemde görüntü gelmiyor ve boot ışığı bazen yanıyor

Ensar Berke

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün yeni yopladığım 2.el Ryzen 5 1600, RX480, MSI A350M sistemim ekrana görüntü vermiyor. Bazen boot ışığı yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor gelse bile parazitli çeyrek bir görüntü geliyor. 4-5 saat öncesine kadar Windows kurulumu yaptığım PC ekrana görüntü vermiyor ilk başta da böyle bir sıkıntı çıkartmıştı. BIOS pilini söküp taktım BIOS'u sıfırladım düzeldi ama şimdi yine aynı sorun var. BIOS pilini söküp taktığımda bir işe yaramıyor. Bu sorunu yaşamış olan varsa yardımcı olabilir mi? @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolamayı düzgün yaptığınıza emin misiniz? Lütfen kontrol edin.

Yani evet doğru olmasa bundan önce o kadar açıp kullanamazdım tekrar kablolama rehberini izledim yanlış bir şey yapmamışım

Kablolamayı düzgün yaptığınıza emin misiniz? Lütfen kontrol edin.
5A4894A0-9470-47BC-82EB-196EF4F00016.jpeg

Yani evet doğru olmasa bundan önce o kadar açıp kullanamazdım tekrar kablolama rehberini izledim yanlış bir şey yapmamışım

5A4894A0-9470-47BC-82EB-196EF4F00016.jpeg
Böyle birşey geliyor

Bu dediğinize istinaden yazdım. Bir arkadaşım 8pin CPU güç yerine 8pin GPU pinini takmıştı. 10 dakika kullanıp kapanıyordu sistemi. Görüntüsü kayıyordu vs. yada monitör kablosu GPU'ya değil anakarta bağlanmış olabilir vs.
Hocam sorun kendiliğinden çözüldü şimdi de işlemci boşta 100 dereceye kadar yükseliyor fan ve termal macunda bir sorun yok yeniledim tekrar oturttum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı