R5 1600 sisteme ekran kartı ve monitör önerisi

EreN58

Hectopat
Daha fazla  
Cümleten hayırlı forumlar. Geçenlerde açtığım bir konuda 4272 TL bandında bir bilgisayar toplamıştım. Cuma gecesi İncehesap'ta yayınlanan mevcut indirimden faydalanarak aldığım ürünler sebebi ile parçalarda değişikliğe gittim ve dolayısı ile izlediğim yol tamamen degisti. Ayrıca o günlerde 1150 TL'ye bulabildiğim GTX 1650 Super ekran kartları şu an 1350 TL bandinda. INNO3D markası haric (1223 TL). Şu an ekran kartı ve monitör eksiğim var. Elimdeki parçalar ve ikilemde kaldığım problem su;

- Ryzen 5 1600 12 nm
- Gigabyte B450M S2H
- Adata XPG D10 3000MHz 8 GB RAM
- Adata SU630 240GB (kronik sorunlu deniliyor ama daha önce kullandığım için tercih ettim)
- Sharkoon SHP650W 80 + PSU
- Sharkoon Pure steel RGB ATX kasa

Hepsi sıfır ürün. Fiyat toplamı 1891 TL'ye denk geldi.

Önümdeki seçenekler şunlar:

- INNO3D GTX 1650 Super twin force (1223 TL - Sinerji)
- Lenovo D24F-10 1ms 144Hz TN panel (906 TL - Vatan)

Bu seçenekte bütçe sonuna kadar zorlanıyor ve daha fazla çıkamıyorum. Lenovo monitörden yana çok fazla tecrübe olmadığı için biraz düşünüyorum.

- 2. el RX 570 4 GB ROG STRIX 1 yıl garantili temiz ürün (750 TL)
- Samsung LC24RG50FQMXUf 144 Hz VA panel (1099 TL - Vatan)

Oynayacağım oyunlar LOL, PUBG Lite, CoD2, RA gibi çok fazla çözünürlük istemeyen oyunlar olduğu için ve ağırlıklı olarak film izlediğim için RX570 de yeterli gelir gibi düşünüyorum.

Son seçenek olarak da;

- 75 Hz bir monitör (tahmini ortalama 650 TL civarı)
- GTX 1650 Super kartlar arasında daha iyi olanı (1400 TL civarı)

Bu denklemi cözümleyemedim. Hangisinin daha iyi olabileceği konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Daha önce kullandığım monitör ViewSonic XG2401 modeli olan kalın cerceveli 144 Hz TN panel monitör. Lenovo ile tasarımları aynı zannedersem. Monitörün dış görüntüsünün hiçbir önemi yok şahsım adına. Görselliğe çok fazla takılan birisi değilim. Monitörleri Vatan'dan seçmenin nedeni ise gidip birebir test ettirip alacak olmam. Zamanında yaşadığım iade değişim sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum piksel kaybı ışık sızması vs.

Bütün bu seçenekler dahilinde tecrübelerinizle beni yönlendirebilir misiniz? Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Pişman olacağım bir şeyi yapmak istemiyorum takdir edersiniz ki bir defa aldığımızda uzun süre kullanacağımız ürünler bunlar. Tekrar hayırlı forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı